Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Przerywa lewy kierunek!Honda Civic 1.4is 90KM 3 drzwiowa 96r

Gacu
02-08-07, 16:33
Witam,
Posiadam Honde Civic 1.4is 90KM 3 drzwiową z 96 roku
Od czasu do czasu przerywa mi żarówka w lewym kierunku, nie wiem jak się do niej dostać??? Słyszałem, że od strony nadkola ale jak...????
Z góry dzięki za pomoc :):):)

woPo
02-08-07, 16:56
Ale w którym kierunku?
W błotniku? Wyciągasz kierunek i odkręcasz oprawkę, masz żarówkę w ręce, w przedniej/tylnej lampie to jeszcze prostrze, wystarczy stanąć, popatrzeć, pomyśleć i zrobić.

Gacu
02-08-07, 16:59
Lewy przód.
Chyba trzeba wyciągnąć całą lampe. Od góry jest przykręcona dwoma śrubami ale jeszcze gdzieś jest zamocowana tylko nie wiem jak...??? Więc jak dostać się do tego???

Grego-R
03-08-07, 01:09
Trzeba odpiąć i odchylić osłonę nadkola- na tyle, aby włozyć rękę i wymienić zarówkę. pozdro

Gacu
03-08-07, 10:25
Włśnie o to chodziło:) Super wielkie dzięki.

Pozdrawaim

c24rny
30-08-07, 13:15
witam,
nie chcialem zakladac nowego tematu wiec podpinam sie pod ten.
rowniez mam problem z kierunkowskazem ale raczej nie z zarowka tylko z tym calym gadzetem od kierunkow w kierownicy.
mianowicie czasem przy wlaczeniu kierunku w prawo przestaje migac przednia zarowka a pozostale migaja z 3razy szybciej. w srodku kontrolka rowniez miga szybciej.
na poczatku myslallalem ze to spalona zarowka ale po kilku obrotach kierownica problem ustaje..
czy to jakies zwarcie ? jak sie do tego zabrac : ]
z gory dzieki.

Gacu
31-08-07, 17:58
Wielkie dzięki już zrobione,
Żarówka się musiała poluzować..., już działa dobrze.

Pozdrawiam,

szerszen
09-12-07, 23:15
podpinam sie do tematu mi tez przerywaja zarowki od kierunkowskazow ale wszystkie ktorego kierunku bym nie wlaczyl a no i mam jeszcze jeden problem gdy wlacze kierunkowskaz takze obojetnie w ktorym kierunku a puzniej krece kierownica w przeciwnym kierunku to mi sie sam wylacza kierunkowskaz :D co jest grane??

no i jak jade to mi sie kola kreca :box: