Zobacz pełną wersję : Przerywa lewy kierunek!Honda Civic 1.4is 90KM 3 drzwiowa 96r
Witam,
Posiadam Honde Civic 1.4is 90KM 3 drzwiową z 96 roku
Od czasu do czasu przerywa mi żarówka w lewym kierunku, nie wiem jak się do niej dostać??? Słyszałem, że od strony nadkola ale jak...????
Z góry dzięki za pomoc :):):)
Ale w którym kierunku?
W błotniku? Wyciągasz kierunek i odkręcasz oprawkę, masz żarówkę w ręce, w przedniej/tylnej lampie to jeszcze prostrze, wystarczy stanąć, popatrzeć, pomyśleć i zrobić.
Lewy przód.
Chyba trzeba wyciągnąć całą lampe. Od góry jest przykręcona dwoma śrubami ale jeszcze gdzieś jest zamocowana tylko nie wiem jak...??? Więc jak dostać się do tego???
Trzeba odpiąć i odchylić osłonę nadkola- na tyle, aby włozyć rękę i wymienić zarówkę. pozdro
Włśnie o to chodziło:) Super wielkie dzięki.
Pozdrawaim
witam,
nie chcialem zakladac nowego tematu wiec podpinam sie pod ten.
rowniez mam problem z kierunkowskazem ale raczej nie z zarowka tylko z tym calym gadzetem od kierunkow w kierownicy.
mianowicie czasem przy wlaczeniu kierunku w prawo przestaje migac przednia zarowka a pozostale migaja z 3razy szybciej. w srodku kontrolka rowniez miga szybciej.
na poczatku myslallalem ze to spalona zarowka ale po kilku obrotach kierownica problem ustaje..
czy to jakies zwarcie ? jak sie do tego zabrac : ]
z gory dzieki.
Wielkie dzięki już zrobione,
Żarówka się musiała poluzować..., już działa dobrze.
Pozdrawiam,
podpinam sie do tematu mi tez przerywaja zarowki od kierunkowskazow ale wszystkie ktorego kierunku bym nie wlaczyl a no i mam jeszcze jeden problem gdy wlacze kierunkowskaz takze obojetnie w ktorym kierunku a puzniej krece kierownica w przeciwnym kierunku to mi sie sam wylacza kierunkowskaz :D co jest grane??
no i jak jade to mi sie kola kreca :box: