Zobacz pełną wersję : Podróbki toyo...
Witam.
Mam pytanie do Was.
Czy spotkaliście się kiedyś osobiście lub słyszeliście o podróbkach opon firmy toyo??
Pytam gdyż zakupiłem takie opony i mam pewne wątpliwości co do ich oryginalności.
Wcześniej też miałem toyo t-1r i te które zakupiłem teraz nieco się różnią, głównie dziwny brak rantu ochraniającego felgę który miał być, niby jest ale minimalny rant, w poprzednich był o wiele większy, kolejna sprawa to napisy, które nieco inaczej są wyeksponowane na nowej oponie...
Z góry dzięki i pozdrawiam
teraz to juz wszystko w chinach podrabiają. Swoje pytanie zwroc do autoryzowanego dystrybutora opon toyo na Polskę razem ze swoimi watpliwosciami i dolacz do tego zdjecia opon- tak bedzie najlatwiej. Powinni Ci odpowiedzziec w ciagu 14 dni roboczych od dostania wiadomosci
Nic to mu nie da, jedynym oficjalnym dystrybutorem Toyo na pl jest lodzki Trade-Stomil, wielu niezaleznych sprzedawcow nie kupuje u nich tylko sciaga sobie z krajow UE czy chus wie skad jeszcze.
Niech swoje watpliwosci kieruje do sprzedawcy a nie do ludzi, ktorzy z jego oponami nie maja nic wspolnego.
Niech swoje watpliwosci kieruje do sprzedawcy a nie do ludzi, ktorzy z jego oponami nie maja nic wspolnego.
Spychu nie wydaje mi się że pan Ixiński przypucuje Ci się że handluje chińskimi podrobionymi oponami a ludzie ze wspomnianego przez Ciebie Trade-Stomil będą pewnym źródłem informacji
Spychu nie wydaje mi się że pan Ixiński przypucuje Ci się że handluje chińskimi podrobionymi oponami a ludzie ze wspomnianego przez Ciebie Trade-Stomil będą pewnym źródłem informacji
Bardziej chodzilo mi o wypowiedz Karasa, ze maja 14 dni na odpowiedz :D
Zabrzmialo to tak jakby dystrybutor bral odpowiedzialnosc za pojedynczych sprzedawcow, ktorzy w wielu przypadkach nie maja nawet pojecia kto jest dystrybutorem tych opon na PL bo biora smietniki cholera wie skad :)
Maila napisałem i czekam na odpowiedź.
Ma ktoś z Was toyo t1r 225/40r18?? Jak w tym rozmiarze wygląda rant ochraniający felge?? Pytam bo miałem toyo 195/40r16 i rant był spory a przy 225/40r18 w zasadzie rant opony jest na równi z felgą...
Pozdrawiam
Grzesiek2290
05-06-12, 12:02
A ta opona wogóle ma rim protektor? Czy po prostu sugerujesz się poprzednimi?
ps.wielu producentów oferuje te same modele właśnie w wersji z lipem i bez...
Przedstawiciel TOYO daje dupy na całej linii, maile pisane na różne adresy pozostają bez odpowiedzi.
FRAJERSTWO!
Wcale się nie dziwię, że nie chce im się odpowiadać na idiotyczne pytania. Żeby cokolwiek stwierdzili musiałbyś zapewne wysłać opony. Co do wyglądu inna partia, inny podmodel czy produkcja na inny rynek.
Przedstawiciel TOYO daje dupy na całej linii, maile pisane na różne adresy pozostają bez odpowiedzi.
FRAJERSTWO!
Tak sie sklada, ze wielokrotnie miałem przyjemność współpracować z tym "frajerstwem" i takie pisanie jakie zaprezentowałeś to jest dla mnie "frajerstwo", kupiłeś opony od chus wie kogo, masz z nimi jakiś problem i zamiast próbować go rozwiązać ze sprzedającym twierdzisz, że bogu ducha winna firma, nie mająca nic wspólnego z Twoimi gumami daje dupy po całości.
FRAJERSTWO^2
A wiesz dlaczego...przynajmniej z kultury na 10 moich maili odpisaliby na 1!
zrozum to że nie mają obowiązku Ci odpisać, nie jesteś ich klientem to nie ich problem ;)