PDA

Zobacz pełną wersję : Zużycie tłumika po pewnym czasie.

ukman
02-08-07, 12:02
Miałem D15B7 coupe 1995r. I kupiłęm sobie do niej tłumik koncowy Rage Sp-Tr 4" (nie wiem czy ktoś kojazy, kliknij na dole "Moja Honda" zeby zobaczyć) I kiedy zaraz go założyłem byłem tak zaskoczony (pozytywnie) i tak podniecony :speszony: że na prawde nie było mnie już widać ale wciąż było słychać... Ale po jakiś 2 miesiącach (jakieś 1000km) Tłumik nie chodził już tak jak kiedyś, chodził ciszej i nie było w nim już tego "Monstera", mało tego - kiedy odpaliłem go np. po nocy, albo chociaz po paru godzinach w wilgotną pogodę, prawie w ogóle nie było słychać że jest tam w ogóle jakiś tłumik... Dopiero jak przejechałem pare kilometrów to się rozgrzał.

I teraz czemu to tak jest? Czy kupiłem z nie z tej firmy co trzeba? A może z kazdym sie tak dzieje? Jakiej najlepiej firmy kupić i jaki model kupić, kiedy lubie mocny bas z lekkim mruczeniem ale tak jak mówie - głównie BASU BASU :D Zaznaczam że mieszkam w UK więc nie bardzo będe miał dostęp do polskiego rynku (chyba że nie które firmy wysyłają za granice)

P.S Nowy tłumik ma iść do Civic Coupe 1.6 LS

sadam
02-08-07, 14:14
normalny objaw.u mnie tez jest identycznie.
to skor mieszkasz w uk to szukaj tam jakiegos taniego e-bay'a bo takie halasuja najbradziej :)

!markos
02-08-07, 21:58
mieszkam w UK ebay.co.uk nad czym tu dumac

ukman
02-08-07, 23:36
mieszkam w UK ebay.co.uk nad czym tu dumac

To że ebay.co.uk isnieje to wiem. :/

Pytałem czy to normalne że mój tłumik tak sie zachowywał, i czy nie była to wina firmy. I pytałem jeszcze jakiej firmy najlepiej kupić, żeby tak nie było.