PDA

Zobacz pełną wersję : jak odpicować dokładke VTi ?

mrozioo
01-08-07, 23:13
Witam, kupiłem dokładke VTi
miała być w bardzo dobrym stanie a jest hmmm w co najwyżej dostatecznym, w jednym miejscu lekko wygieta, no ale to mi nie przeszkadza, najgorsze jest to ze była cała obrysowana w miejcu gdzie styka sie ze zderzakiem, a od spodu, od strony ziemi dokładka jest prawie jak nowa,
nie wiem czy gosc miał ja przymocowaną na odwrót?,
nie ważne, bo trzeba cos z tym zrobić...ten jakby "zmechacony" plastik odciałem nozykiem no ale dalej pelno na niej rys i innych przetarć....
zastanawiam sie czy nie zadziałac cos papierem sciernym, a później przemalowac ja czarnym matem do zderzaków..., a moze macie jakies inne pomysły? prosze o liczne podpowiedzi

fazer1985
01-08-07, 23:18
Ja bym raczej sklonil sie ku papierowi potem moze podkladem prysnal jeszcze raz przeszlifowal na mokro i malowal :)

Blend
01-08-07, 23:52
Zetrzyj papierem rysy - póżniej szpachla do plastiku (jest ryzyko że pęknie ale od góry można spróbować). Pomaluj najlepiej lakierem strukturalnym - to specjalny lakier który nadaje fakturę plastiku

mrozioo
02-08-07, 00:01
dzięki za rade, ale szpachlował nie bede:) to nie musi być tak super idealnie... a papierem bede jechał , tylko pytanie czy drobnoziarnistym czy innym

Jezeli na sprayu napisane jest ze nie trzeba podkładu...to myslicie ze i tak warto dac, czy sie słuchać opakowania

fazer1985
02-08-07, 00:16
Dobrze odtlusc i powinno dac rade bez :)

woPo
02-08-07, 08:20
Szpachować nie ma potrzeby, przeleć papierem ściernym, może być wodny, pomaluj i gitara - ja by tak zrboił :)

Nowy Kubi
02-08-07, 08:32
Szpachlowanie tylko popsuje, bo to jest miękkie tworzywo, a nie włókno. Zastanawiam się czy "spawacze" plastiku mogą tu poradzić, bo leży mi jedna taka dokładeczka, ale rozerwana trochę z jednej strony. Ogólnie stan taki średni plus jeszcze to rozerwanie, ale jeśli można zaspawać, to może ktoś by jeszcze poużywał...

Lukasch44
02-08-07, 11:28
Jak jest dobry magik od plastiku to i otwory w dokładce odtworzy i wzmocni siatką met. i pospawa abs i odtworzy fakturę plastiku.
Jeden minus to cena :/ Ja zapłaciłem kiedyś 130zł za to. Ale było profi zrobione :). Dziś z tą dokładką jeździ jeden z moderatorów i nawet nie wie jaka to była maszakra :d .

mrozioo
03-08-07, 00:48
podziałałem troche paierem 220 , poźniej 1000 ,, jutro jeszcze raz poprawie i chyba nie bede malował. Czernidło, albo pasta do butów i bedzie dobrze :)

Konrad84
05-08-07, 10:16
wszystko o obróbce plastiku:
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=18664