PDA

Zobacz pełną wersję : dolot weglarskiego

Bartas29550
01-08-07, 18:44
witam

mam pytanie czy ktorys z Was zamawial i jezdzil na dolotach weglarskiego

to dziala w ogole czy lepiej zamawiac cos firmowego typu aem

podzielcie sie wrazeniami, mam hanne 1,4 i nie wiem co wybrac

ps slyszalem opinie ze daja 7-10% wzrost mocy i 20-30% momentu

the.ghost.dog
01-08-07, 18:53
czasem nawet troche wiecej mocy, ale i tak lepiej kupić 2 magnetyzery maksora...taniej i to juz bedzie jakieś +50% mocy i momentu, plus 10pktów do lansu...

było już o warunkach działania dolotu na forum...odgrodzenie od silnika + dopływ zimnego powietrza...poszukaj...są lepsze i gorsze doloty ale duzą rolę odgrywa tu wykonanie dolotu, a sam filtr powietrza to kn mocno nie odstaje od reszty producentów, a jest dosyc tani i popularny

sadam
01-08-07, 20:35
ale to jest tzw dolot ze strumienica?
bo jesli zwykly to lepiej kupic AEM'a bo poziom lasnu wzrosnie a przyrosty mocy pewnie te same lub bardzo zblizone

Bartas29550
01-08-07, 21:05
dolot ze strumienica

sadam
02-08-07, 14:16
widzialem pomiary ze strumienica na seicento.wygladalo to obiecujaco.moim zdaniem da napewno wiecej nic zwykly CAI

Lcfr
08-08-07, 17:58
widzialem pomiary ze strumienica na seicento.wygladalo to obiecujaco.moim zdaniem da napewno wiecej nic zwykly CAI

seicento to nie honda

i to tylko Twoje zdanie....

na zwykłej kibelrurze mozna osiagnac (przy zachowaniu racjonalnego podejscia) nawet do 6KM
jezeli weglarski da 8-10 (10=cudownie i nierealnie) to czy za te 2KM wyciskane przy max obrotach (a nie na przebiegu) warto dawac duzo wiecej kasy????????????????????????????

rem36
08-08-07, 23:59
potrzebne sa testy i tego i tego, inaczej bedziemy sobie gadac bez sensu ze to jest takie a tamto śmakie, pojechac na hamownie z dwoma i sprawdzic a po samym sprawdzeniu dodatkowo pojezdzic z jednym i z drugiem zeby zobaczyc rzeczy jakich na hamowni si enie sprawdzi, typu reakcja na gaz, zachowanie na niepelnych otwarciach przepustnicy , dzwieki itp...