Zobacz pełną wersję : dolot weglarskiego
Bartas29550
01-08-07, 18:44
witam
mam pytanie czy ktorys z Was zamawial i jezdzil na dolotach weglarskiego
to dziala w ogole czy lepiej zamawiac cos firmowego typu aem
podzielcie sie wrazeniami, mam hanne 1,4 i nie wiem co wybrac
ps slyszalem opinie ze daja 7-10% wzrost mocy i 20-30% momentu
the.ghost.dog
01-08-07, 18:53
czasem nawet troche wiecej mocy, ale i tak lepiej kupić 2 magnetyzery maksora...taniej i to juz bedzie jakieś +50% mocy i momentu, plus 10pktów do lansu...
było już o warunkach działania dolotu na forum...odgrodzenie od silnika + dopływ zimnego powietrza...poszukaj...są lepsze i gorsze doloty ale duzą rolę odgrywa tu wykonanie dolotu, a sam filtr powietrza to kn mocno nie odstaje od reszty producentów, a jest dosyc tani i popularny
ale to jest tzw dolot ze strumienica?
bo jesli zwykly to lepiej kupic AEM'a bo poziom lasnu wzrosnie a przyrosty mocy pewnie te same lub bardzo zblizone
Bartas29550
01-08-07, 21:05
dolot ze strumienica
widzialem pomiary ze strumienica na seicento.wygladalo to obiecujaco.moim zdaniem da napewno wiecej nic zwykly CAI
widzialem pomiary ze strumienica na seicento.wygladalo to obiecujaco.moim zdaniem da napewno wiecej nic zwykly CAI
seicento to nie honda
i to tylko Twoje zdanie....
na zwykłej kibelrurze mozna osiagnac (przy zachowaniu racjonalnego podejscia) nawet do 6KM
jezeli weglarski da 8-10 (10=cudownie i nierealnie) to czy za te 2KM wyciskane przy max obrotach (a nie na przebiegu) warto dawac duzo wiecej kasy????????????????????????????
potrzebne sa testy i tego i tego, inaczej bedziemy sobie gadac bez sensu ze to jest takie a tamto śmakie, pojechac na hamownie z dwoma i sprawdzic a po samym sprawdzeniu dodatkowo pojezdzic z jednym i z drugiem zeby zobaczyc rzeczy jakich na hamowni si enie sprawdzi, typu reakcja na gaz, zachowanie na niepelnych otwarciach przepustnicy , dzwieki itp...