PDA

Zobacz pełną wersję : Wytrzymałość tylnej klapy...

The Stig
01-08-07, 17:50
Ostatnio z kumplem zastanawialiśmy się w jakim celu japończycy wymyślili takie a nie inne rozwiazanie w tylnej klapie. Zasadniczo nie jest to zbyt praktyczne przy pakowaniu bagażu wiec po co takie coś? Osobiście bardzo mi sie to podoba bo dodaje taki smaczek temu autu ale zbytnio się nie przydaje.

Jedyne co nam przyszło praktycznego do głowy to to że mozna sobie na tym usiąść i nie bedzie w razie czego padać na głowe. Ale czy tak jest? Jaką wytrzymałość mają te linki od klapy i sama klapa? Orientuje się ktoś? Czy mogą na tym siadać bez obaw 2 osoby?

Motyl
01-08-07, 18:26
siadać możesz,
a wymyślili to bo inaczej nie dosięgneliby do otwartej klapy żeby ją zmknąć.
A tak otwierają dolną cześc pakują co trzeba i od dołu zamykają :d :d :d
Jakbyś po drabinie na dywan wchodził to też byś to wymyślił ;)

PMX
01-08-07, 18:28
ale o so choziii?? :aloha:

kris-cf
01-08-07, 18:46
U mnie 140 kg wytrzymała :aloha:

tomiek
01-08-07, 18:51
Czy mogą na tym siadać bez obaw 2 osoby?
Proponuję sprawdzić organoleptycznie a nie zakładac nowy temat bez sensu.
Odwagi!

Frydzio
01-08-07, 19:35
na tej klapie siadaja w reklamie civic 5 gen sprzed 16 lat :D http://www.youtube.com/watch?v=fVztlarcAP4
http://www.youtube.com/watch?v=d0H4UfdQXns&mode=related&search=

The Stig
01-08-07, 19:43
Reklamy wymiatają :aloha: :d

bidz
03-08-07, 09:03
jak lubisz off-road to jak stoisz autem w bagnie po nadkola, mozesz sobie na tym stanąć i zobaczyc w którą strone jechać :P

Mattmax
03-08-07, 10:09
Panowie dlaczego uwazacie ze jest to niepraktyczne?!:) nie trzeba kupowac ternowego auta zeby poczuc sie jak chuck noris, pozatym mozna własnie sobe jechac na pikniczek z dziewuszka i jest gdzie przycupnąc :d przydaje sie to w small biznesie, na giełdzie radia,ziemniaki,mozna na tym prezentowac bo półka w golfie III nie nalezy do wytrzymałych...
Pozatym super to wyglada i uwazam ze jest praktyczne bo mamy dosc szybki dostep do bagażnika-nie trzeba otwierac wielkiej ciezkiej klapy zeby dostac sie do jakiejsc pierdułki w bagazniku:) aha...kazdy kto nie zna Civica 5 gen HB próbując otworzyc klape chwyta od dołu-pod tablica rej:) pozniej przeżywa szok ;) i jest łaał ze tak fajnie otwiera sie bagaznik w tym autku:) wyglada to super i w 100% pasuje do tego auta...
PS. u mnie wytrzymała ok. 160kg i napewno moze wytrzymac wiecej :d

karpik85
03-08-07, 11:21
kazdy kto nie zna Civica 5 gen HB próbując otworzyc klape chwyta od dołu-pod tablica rej:) pozniej przeżywa szok

hehehe dokładnie tak jest. A najlepsze, ze ja przed zakupem swojej EG przez około pół roku "intensywnie" interesowałem sie tym samochodem, oglądałem kilka EGzemplarzy, ale też o tym nie wiedziałem. W dniu zakupu swojej obecnej kazałem gościowi otworzyć bagażnik, zeby podłoge obejrzeć czy nie zgnita... gość otwiera, ja sie patrze a tu klapa w dół... jeszcze nic mnie tak nie zaskoczyło w tym samochodzie :d

Ale rozwiązanie samo w sobie jest rewelacyjne i ja bym nie chciał mieć nic innego.