PDA

Zobacz pełną wersję : GAZ W HONDZIE W HONDZIE CIVIC

snebukk
01-08-07, 12:46
mam honde civic z 95r 1,6 16V w automacie i chciałbym do niej założyć gaz tylko teraz jaki i ile mnie to będzie kosztowało w zaokrągleniu?? z góry dzieki.

polkar
01-08-07, 12:54
1800zł podstawowa instalacja.

tom1111
01-08-07, 21:45
Zakladaj sekwencje, ale dobra i w warsztacie specjalizujacym sie w instalacjiach gazowych. Koszta sekwencyjnej instalacji 2500-2800 zl. Naprawde warto. Autko praktycznie jezdzi tak samo na sekwencji jak i na benzynie. Spadek mocy i wzrost spalania moze i jakis jest, ale tak maly ze nie zauwazalny /przynajmniej ja nie zauwazylem nawet jak wlaczylem instalacje przy 5 tys obrotow podczas wyprzedzania nie bylo ani odrobiny zmulenia/. A z instalacja II gen bywa roznie. Rozregulowywuje sie, muli autko, zwieksza spalanie i czasem zaswieca kontroloke "check engine". Poprostu II generacja jest bardziej zawodna, mniej ekonomiczna, i bardziej klopotliwa od sekwencji.

Melf
02-08-07, 07:31
Tez jestem na kupnie sekwencji i mam prosbe.
Mozesz szie pochwalic jaka instalacje założyłeś? I jeśli jesteś zadowolony z warsztatu to daj znać gdzie zakładałeś.

minime
02-08-07, 12:47
Witaj,
jesli bedziesz montowal sekwencje (taka tez ci polecam) to sprawdzona konfiguracja w D16Z6 jest :

komp - STAG300
wtryski VALTEC
reduktor : Tomasetto (do 90KM) lub LAVATO (do 150km)
tankowanie-->zawor: najlepiej pod klapka wlewu paliwa (nie brudzi sie , syf sie nie dostaje), dostaniesz wtedy dokrecana przedluzke (teraz robia je na porzadnym gwincie , wiec juz sie nie urywaja jak ci na stacji pan Zenek pociagnie za mocno) - jesli ci powiedza ze niemozliwe to im nie wierz - jest wystarczajaco miejsca tylko troche wiecej roboty i moga chciec za to jakies 50-150 PLN wiecej. Z niektorymi mozna sie dogadac ze zrobia to w cenie , tak samo jak zbiornik w kole (wejdzie 42 litry --> czyli zatankujesz max 35-36l), no i dodatkowo dobre zaklady daja firmowe pokrowce na zapasowki,ale to praktycznie sprawy groszowe.
wskaznik poziomu gazu: dobre miejsce jest kolo popielniczki, dobrze widac ile zostalo (mimo iz diodowe wskazniki nie sa zbyt dokladne) - okolo 70% dokladnosci

ale zanim wybierzesz sie do montowni popytaj znajomych (mozesz sprawdzic na forum forda)
kto ci to porzadnie zamontuje i zestroi (to jest naprawde wazne), np zeby strojenie odbywalo sie podczas jazdy ,a nie na jalowych obrotach.
Zobacz czy zaklad ktory to montuje ma porzadny serwis (mimo iz z sekwencja nie powinienes miec problemow), bo pozniej z nimi bedziesz mial doczynienia.

pozdro
Mini

endriu1
24-09-07, 18:08
od niedawna jestem "szczęśliwym" posiadaczem hondy civic z silnikiem 1.6, 110 KM z 1997 roku z instalacją gazową (zwykłą). niestety auto ma jeden feler, mianowicie mam spore problemy z rozruchem na zimnym silniku (tylko wtedy kiedy silnik całkowicie wystygnie!!!)
wymieniłem świece, czujnik temperatury silnika, mierzyłem ciśnienie pompki paliwowej- 2.5 bara, wymieniłem cała listwę z wtryskami paliwa, w serwisie diagnoza komputerowa nie wykazała żadnych błędów, chyba dla tego, że była robiona na ciepłym silniku. jeżeli ktoś ma jakiś pomysł proszę o podpowiedź !!!!!!!!!!!!!!!!! :( :( :( :(