gorek
31-07-07, 21:34
Siemka wiem że takich tematów było pełno ale wszystkie juz przeczytałem : załaczam tekst z podobnego , bo wrovcławskiego forum hondy civic ... bo szukam rozwiązania problemu... PROSZĘ O POMOC ! ! !
Nie jest dobrze konczą mi sie pomysły i nie wiem jak temu zaradzic . Autko ( d13b2)bardzo szarpie podczas jazdy. Ruszająć i wciskając gaz ,wyglada to tak że autko sie zadławia lekko i potem ostro ciągnie do przodu a jak jade na 2 ok 60 km/h i depne gaz mocno to jest tak smiesznie bo potrafi zrobić " zabkę " i goni w przód... Jak wymieniłem filtr pakiwa to problem znikł na 3 dni ale pojawił się na srodowym spoci po ostrej jeżdzie na estakadzie.A teraz napisze co juz zrobiłem w celu wyeliminiwania problemu
- silniczek krokowy wyczyszczony
- filtr powietrza
- filtr paliwa ( dzisiaj założyłem kolejny i to samo )
- olej i filtr
- świece NGK
-czyszczenie kopulki i tych 4 styków bo były zaśniedziałe
- zakładanie nowych kabli ( zadna róznia wiec oddałęm)
- Benzyna 98
- nawet zprawdzałem czy moe korek od zbiornika jest z dziurką do odpowitrzania - poluzowałem korek.
CZy macie jakies pomysły ... .
dalczego 3 dni było dobrze na nowym foltrze a teraz jest juz do dupy.....
Czy wy macie to samo ,ze jak stoicue na luzie i właczycie swiatła ,to i nie dajecie gazu to pne przygasają a jak dodamy gazu to są normalne?
Nie jest dobrze konczą mi sie pomysły i nie wiem jak temu zaradzic . Autko ( d13b2)bardzo szarpie podczas jazdy. Ruszająć i wciskając gaz ,wyglada to tak że autko sie zadławia lekko i potem ostro ciągnie do przodu a jak jade na 2 ok 60 km/h i depne gaz mocno to jest tak smiesznie bo potrafi zrobić " zabkę " i goni w przód... Jak wymieniłem filtr pakiwa to problem znikł na 3 dni ale pojawił się na srodowym spoci po ostrej jeżdzie na estakadzie.A teraz napisze co juz zrobiłem w celu wyeliminiwania problemu
- silniczek krokowy wyczyszczony
- filtr powietrza
- filtr paliwa ( dzisiaj założyłem kolejny i to samo )
- olej i filtr
- świece NGK
-czyszczenie kopulki i tych 4 styków bo były zaśniedziałe
- zakładanie nowych kabli ( zadna róznia wiec oddałęm)
- Benzyna 98
- nawet zprawdzałem czy moe korek od zbiornika jest z dziurką do odpowitrzania - poluzowałem korek.
CZy macie jakies pomysły ... .
dalczego 3 dni było dobrze na nowym foltrze a teraz jest juz do dupy.....
Czy wy macie to samo ,ze jak stoicue na luzie i właczycie swiatła ,to i nie dajecie gazu to pne przygasają a jak dodamy gazu to są normalne?