PDA

Zobacz pełną wersję : gaźnik szarpie przy rozpędzaniu

gorek
31-07-07, 21:34
Siemka wiem że takich tematów było pełno ale wszystkie juz przeczytałem : załaczam tekst z podobnego , bo wrovcławskiego forum hondy civic ... bo szukam rozwiązania problemu... PROSZĘ O POMOC ! ! !

Nie jest dobrze konczą mi sie pomysły i nie wiem jak temu zaradzic . Autko ( d13b2)bardzo szarpie podczas jazdy. Ruszająć i wciskając gaz ,wyglada to tak że autko sie zadławia lekko i potem ostro ciągnie do przodu a jak jade na 2 ok 60 km/h i depne gaz mocno to jest tak smiesznie bo potrafi zrobić " zabkę " i goni w przód... Jak wymieniłem filtr pakiwa to problem znikł na 3 dni ale pojawił się na srodowym spoci po ostrej jeżdzie na estakadzie.A teraz napisze co juz zrobiłem w celu wyeliminiwania problemu
- silniczek krokowy wyczyszczony
- filtr powietrza
- filtr paliwa ( dzisiaj założyłem kolejny i to samo )
- olej i filtr
- świece NGK
-czyszczenie kopulki i tych 4 styków bo były zaśniedziałe
- zakładanie nowych kabli ( zadna róznia wiec oddałęm)
- Benzyna 98
- nawet zprawdzałem czy moe korek od zbiornika jest z dziurką do odpowitrzania - poluzowałem korek.

CZy macie jakies pomysły ... .
dalczego 3 dni było dobrze na nowym foltrze a teraz jest juz do dupy.....
Czy wy macie to samo ,ze jak stoicue na luzie i właczycie swiatła ,to i nie dajecie gazu to pne przygasają a jak dodamy gazu to są normalne?

tunczyk
01-08-07, 01:02
mam identyczny objaw jak ty takze podpinam sie pod temat

lysy1033
01-08-07, 10:03
kurde panowie a moze za niski poziom paliwa w gazniku?

gorek
01-08-07, 10:45
a jak to sprawdzic ... bo ja wiem tylko z ksiązek jak sprawdzic pompe paliwa i cisnienie jakie daje i ilosc wachy

macieks
01-08-07, 13:31
według mnie jest to wina za niskiego poziomu paliwa w gaźniku ( w bloku gaźnika po prawej stronie jest szklany wziernik i patrzysz czy lustro płynu jest mniej wiecej po srodku) lub masz paprocha w komorze pływakowej i raz na jakis czas przytyka dysze.
pierwsze wiaze sie ze zdjeciem puchy i ewentualna regulacją a drugie wymaga rozkrecenia gaznika i przeczyszczenia go. podjedź do jakiegos gaznikowca i popros o czyszczenie i regulacje gaznika, wszystko bedzie ci hulać jak nówka a i koszt nie powinien byc jaki tragiczny...

Skoti
01-08-07, 13:53
Polecam jechać na regulacje gażnika. Sądze że to rozwiąze problem

gorek
01-08-07, 22:00
a mozna jakąs tokę bo patrzyłem dzis i nic takiiego tam nie widac ....

j5
03-08-07, 17:30
Ja też podepnę się pod temat, mam ten sam silnik i identyczne objawy (różnica polega tylko na tym, że u mnie dopóki silnik jest zimny to wszystko gra, dopiero jak się nagrzeje zaczynają się jaja). Świece, przewody nowe, styki wyczyszczone, gaźnik i obroty wyregulowane w warsztacie a szarpie dalej :/

gorek
05-08-07, 09:53
to bardziej wyglada na cewke wn .. ja tak miałem w kosiarece do trawy .. jak był zimny motor to było ok ale po 2 -3 minutach jak cewka sie nagrzałą to jz nie paliła albo zapalała i gasła ... w ksiązce Honda sam naprawiam " jest opis jak sprawdzic poprawność cewki ohmomierzem.... jakie wartosci powinny byc.. sprawdz mozę to jest to

[ Dodano: Pią 10 Sie, 2007 ]
juz wszytko jasne przeczysciłem silnik krokowy i jest od razu lepiej .Kierownica nie podskakuje przy zapalonych swiatłach i autko smiga az miło ... tylko i tak xchxw kupic taką uzywkę bo nie wiem jaki jest prawidłowy wychył silniczka . U mnie pracuj on na ok 3 mm. a to chyba za mało i moze dla tego lubi sobie troszkę jeszcze szarpnąć ale b rzadko siętak dzieje ... może się dociera bo musioalem sie nim troche pobawic na stole z zasilaczem :)