Zobacz pełną wersję : Nie dzialaja podnoszenie szyby pasazera UFO
Witam, mam problem, przestalo mi dzialac sterowanie szyba pasazera z pulpitu kierowcy. Gdy uzywam przycisku w drzwiach pasazera wszystko dziala ok. Gdzie szukac uszkodzenia? bezpieczniki sprawdzone.
Głównego wyłącznika przez przypadek nie wyłączyłeś?:p Skoro sprawdzałeś bezpieczniki, zacząłbym sprawdzać moduł kierowcy, później moduł pasażera(od modułu kierowcy idzie tam chyba jeden kabel), a na końcu moduł pasażera. Niestety nie mam schematu dokładnego ale był gdzieś na forum cały manual w języku Polskim.
dodam ze przestalo mi dzialac automatyczne zamykanie/otwieranie kierowcy i pasazera (jak sie tak mocniej pociangelo za switcha to nie trzeba bylo trzymac a samo sie zamykalo/otwieralo)
SorryAleNiChu
01-06-12, 12:26
Na początek sprawdził bym stan połączeń na drodze kabina - drzwi pasażera
dokladnie od tego zaczne, od sprawdenia kabli i wtyczek, jak sie sciaga boczki drzwi?
pomogl reset sterownika szyb wg takowej instrukcji:
1. Uruchamiamy silnik. Naciskamy i przytrzymujemy przełącznik szyby kierowcy póki szyba nie zostanie całkowicie opuszczona.
2. Zamykamy szybę kierowcy przytrzymując przycisk w pozycji zamykania przez 2 sekundy już po jej zamknięciu.
3. Powyższe kroki powtarzamy dla szyby pasażera (korzystamy z przycisku po stronie pasażera)
4. Po powyższych krokach sterowanie szybą pasażera po stronie kierowcy powinno zacząć działać :)
temat uwazam za zamkniety, dodam ze w takim sam sposob naprawia sie nie dzialajaca funkcje AUTO szyb przednich
potwierdzam dziala - pomogleś kolego oby wiecej ludzi umiało się dzielić wiedzą tak jak TY - wielkie dzięki :)