PDA

Zobacz pełną wersję : Jakie halogeny do VI gen ?

ygor
31-07-07, 18:12
Siema,
Jak w temacie - niedlugo maz znajomej bedzie jechal ze stanow i moglby przywlec mi halogeny do mojego auta taniej niz na forum czy allegro. I teraz pytanie - żółte czy czyste ? Żółte są takie bardziej JDM i wg mnie fajnie wygladaja do czarnego ale jak zrobilem probke na focie to dziwnie to wyglada -wszyscy w kolo twierdza ze lipa i ze czyste duzo ladniejsze- co prawda to tylko vt wiec moglo wyjsc inaczej niz bedzie ... dlatego tez postanowilem spytac o wasze opinie - moze ktos ma i chcialby sie pochwalic fotkami jak to wyglada ? Tak moga wygladac na moim aucie :

http://images28.fotosik.pl/43/6d68d7e0cdbcad22.jpg

http://images27.fotosik.pl/43/735dc97d72e1fb27.jpg

barteq
31-07-07, 18:50
żółte będą profi :up:

cear111
31-07-07, 21:05
wal żółte !!

woPo
01-08-07, 08:49
żółte :d

ygor
01-08-07, 08:57
Hmmm zastanawia mnie tylko jedno - felgi są srebrne, lampy są srebrne, chrom na grillu (niedługo pewnie zniknie bo planuje zrobić grill ala type-r) - czy to bedzie pasowało - czy nie bedzie za dużego kontrastu ... ??

bratex
01-08-07, 09:07
zółte są piękne ! nie wiem nad czym się zastanawiasz ...

emg
01-08-07, 09:23
biale :aloha:

majkel
01-08-07, 11:55
Kup takie i takie. Potem sobie przymierzysz i wybierzesz te które ci się bardziej podobają, a drugie sprzedasz z zyskiem. Ja wybrałem białe.

koval83
01-08-07, 12:10
No to ja się pochwale fotkami :speszony: Co prawda zapalone są ale ogólnie widać jak się prezentują :aloha:

http://img175.imageshack.us/img175/8629/obraz013po6.th.jpg (http://img175.imageshack.us/my.php?image=obraz013po6.jpg)

ygor
01-08-07, 12:15
Majkel, zrobiłbym tak jak mówisz i zarbił na tym jakies 150 , ale niestety nie mogę nadużywać uprzejmości osoby przywożącej ...

Koval, masz jakieś foto ze zgaszonymi ? Jak ci się podobają na żywo ?

ppm702
01-08-07, 12:17
tylko białe !! :agent:

koval83
01-08-07, 12:27
Hmm.. ze zgaszonymi własnie nie mam,ale prezentuja sie fajnie ja mam kolor taki fiolet czyli ogólnie trochę ciemy i jest kontrast nie powiem,ale skoro ma być JDM-owo to lepiej zółte są bardzoej Profi :aloha:

nitro20
01-08-07, 13:02
Ja się nie powinienem wypowiadać, bo te halogeny które stoją na allegro są moje :P i własnie sprzedaje białe, ale może dlatego mam jakieś zdanie wyrobione. Zauważyłem że ludzie często chcą zółte bo są JDM, a jak założą to chcą zmieniać na białe, bo poprostu do żółtych trzeba mieć całą hanie zrobioną już na JDM i to po konkrecie, żeby to pasowało. Inaczej wygląda to jak żółte żarówki w poldku ... :P. Swoją droga ja dla siebie wziołem białe :P i jest supciowo.

ygor
01-08-07, 13:35
wiem nitro bo nawet sie kontaktowalem z toba w tej sprawie przez allegro czy nie masz zoltych ;) znalazlem jedna fotke ciekawsza takich zoltych lampek - z jdm ma gril, lampy i dokładke - ew jeszcze lusterka ale to chyba tutaj nie ma wielkiego znaczenia :
http://img.photobucket.com/albums/v131/gogRac213/cerritos%20photoshoot/9-11-04235.jpg

P.s> nitro, masz jakies foty swojej z halogenami ?

!markos
01-08-07, 15:08
ja bym wzial czyste i wlozyl do nich zolte zarowki. zolte halogeny slabiej swieca, mocniejsze sa biale z zolta zarowka.

nitro20
01-08-07, 15:59
Nie mam fot, niestety, ostatnio mam bardzo mało czasu nawet nie mam kiedy porobić. Emg za to ma halogeny ode mnie i jak na prawdziwego Geja przystało juz dawno je zamontował i wrzucił na hanie, w jego temacie masz foty. Swoją drogą Markos ciekawy sposób wymyślił, prawda taka że możesz mieć białe, a jak Ci się nie spodobają ładuejsz zółte żarówki, podczas świecenia to pewnie to samo, a jak nie świeci to są białe żółtą poświatą od żarówek,(może sam spróbuje :d ) ale ja znowu siedze cicho bo będzie ze reklamuje :bicie: .

Octane
01-08-07, 20:18
Ja bym brał białe. Co prawda mam 5 gen ale mam coś takiego jak pisze markos, szkła sa białe z niebieska poświata a w środku mam żółty odbłyśnik chyba bo pomimo białych żarówek świeca na żółto ale to daje fajny efekt w połączeniu z xenonem w światłąch mijania

sunnboy
01-08-07, 21:20
only yellow :aloha: jak chcesz zobaczyc jak wygladaja wlaczone i wylaczone kliknij na mojego linka z moja bejebe..lans k lans :agent:

emg
01-08-07, 21:24
bo poprostu do żółtych trzeba mieć całą hanie zrobioną już na JDM i to po konkrecie, żeby to pasowało

dokładnie, inaczej kibel po całości, ni w dupe ni w oko

DORIS
02-08-07, 09:52
z mojego babskiego punktu widzenia biale beda sie lepiej komponowaly z cala reszta auta... :speszony:

ygor
02-08-07, 15:31
Kufa miotam się w bezsensie ale chyba jednak będą białe - w lampach mam żarówki które udają ksenony z bardzo daleka, pod warunkiem że ktoś jest pijany ;) także rzeczywiście żółć nie pasowałaby do niczego ale to do niczego w tym aucie ... Pytałem chyba z miliona osób i chyba trzy czwarte jak nie więcej radzi mi białe, a porównania do poldków po prostu mnie wykańczają ... Także biorę białe i bede sie bawil z zarowkami ... z tego co sie orientuje na halogeny nie ma obostrzen o ile beda przypominac biale a nie czerwone, wiec moze takie mocniej niebieskie zapodam ... sie pomysli ... zastanawiam sie jeszcze czy mozeby przezucic rejestracje w zderzak - ale przy halogenach moze byc ciasno ... ach tez zyciowe rozterki ;)