PDA

Zobacz pełną wersję : D15b7 Problem Swap czy mini-me

Budzik01
29-05-12, 21:36
DO ZAMKNIĘCIA :d

Saiti
29-05-12, 23:22
Czy mogę liczyć na waszą pomoc czy temat będzie do usunięcia ??

W sumie to jedno i drugie. Na naszą pomoc możesz liczyć, wystarczy, że poczytasz dotychczasowe posty, zamiast zaczynać kolejny. Z tego wynika również to drugie : do usunięcia.

Nie wiadomo kto to będzie robił, ile weźmie i za ile i w jakim stanie dorwiesz graty. Remont to remont - dobrze wykonany przywraca silnik do dobrego stanu bez palenia oleju, mówiąc na wprost. Jak chcesz szukać mocy to załóż głowicę Z6, jeśli nie, to zostań przy serii. Moc kosztuje. Ile? To już sam musisz podliczyć, tak jak napisałem wyżej. To samo ze swapem - można wrzucić i K24, wszystko zależy od stanu części, Twoich potrzeb oraz analizy kosztów i ewentualnej jej akceptacji.

Odpowiedziałem na wszelkie Twoje pytania.

Budzik01
29-05-12, 23:42
Hmmm przeczytałem już praktycznie wszystko na temat mini-me dlatego założyłem ten temat, w sumie na nic odpowiedzi nie dostałem tylko takie ogólne. Powiedziałem jaki mam budżet, chciał bym zwiększyć trochę moc, na mini-me jest to możliwe, a na serji to tak nie bardzo. Hmm co do roboty albo samemu będę to robić plus mechanik, albo sam mechanik. Więc pytam co i jak się opłaca itp. a nie ogólnikowo kolego. ;p

Michał102
30-05-12, 13:04
Jak dysponujesz budżetem do 4k, to spokojnie zrobisz swap na wyremontowany już D16Z6/Z9/Y2/Y8

Budzik01
30-05-12, 13:40
No z tego co czytałem to raczej taki swap to jest ponad 4k. ;/ Wiadomo te 4k to już max max, wolał bym jednak mniej troszkę wydać

81saren
30-05-12, 16:11
Mini z Remontem , w tej kasie sie wyrobisz.
Jezeli swap . to tylko jezeli sam sobie zrobisz remont i sam wmontujesz silnik to mozna w 4ce sie zmiescic.

Budzik01
30-05-12, 19:13
Mini z Remontem , w tej kasie sie wyrobisz.
Jezeli swap . to tylko jezeli sam sobie zrobisz remont i sam wmontujesz silnik to mozna w 4ce sie zmiescic.

Mówisz że niby 4k nie styknie na mini-me ? z częściami itp. ??? Jak podobno 4k za mini-me to już kosmos.

Matek161
30-05-12, 19:55
Jeśli miałby to robić jakiś mechanik to pewnie remont+ części na mini-me wyszło by coś kolo 4tyś

karas
30-05-12, 20:23
na twoim miejscu bym zmienil silnik na 1,5 eco vtec z VI gena (d15z6). Silnik mozna wyrwac w dobrym w stanie za 1k ma 114 km mocy osprzet masz swoj kolektory, skrzynie biegów itp zrobienie wiązki okolo 1k, silnik ma potencjal zmieniasz walek z klawiatura i masz pelnego vteca. I jest to opcja w której się spokojnie zmiescicsz posiadajac 3k pln i zostanie Ci jeszcze na mody. Kolejny plus to taki ze zostajesz przy pojemnosci 1,5 ktora masz wpisana w dowod rejestarcyjny ( wiadomo nie kazdy zgłasza zmiane pojemnosci po swapie ale w razie w masz wszystko legalnie :) )

Budzik01
30-05-12, 23:07
No w sumie jeden podobno bardzo dobry mechanik za robociznę z częściami ze wszystkim itp. wszyło prawie 4k.

na twoim miejscu bym zmienil silnik na 1,5 eco vtec z VI gena (d15z6). Silnik mozna wyrwac w dobrym w stanie za 1k ma 114 km mocy osprzet masz swoj kolektory, skrzynie biegów itp zrobienie wiązki okolo 1k, silnik ma potencjal zmieniasz walek z klawiatura i masz pelnego vteca. I jest to opcja w której się spokojnie zmiescicsz posiadajac 3k pln i zostanie Ci jeszcze na mody. Kolejny plus to taki ze zostajesz przy pojemnosci 1,5 ktora masz wpisana w dowod rejestarcyjny ( wiadomo nie kazdy zgłasza zmiane pojemnosci po swapie ale w razie w masz wszystko legalnie )

Hmm to może i jest ciekawe.... tylko jaka pewność ze i ten silnik nie będzie do remontu ;/

mlodyxx
30-05-12, 23:20
jak dobrze poszukasz to znajdziesz silnik w budzie z mozliwoscia odpalenia jedziesz sprawdzasz cisnienie rozgrzewasz pedal w podloge jak nie ma dymka i nie czuc oleju to mozesz brac tylko jeszcze gwarancje rozruchowa na pismie i glowa spokojna pozatym najlepiej wziac d15z8 z angielki tym mlodzi raczej nie jezdza i latwiej znalesc zdrowy motor , a i jeszcze jeden plus jak to wsadzisz na seryjnrgo kompa od tego silnika i nic w nim nie bedziesz dlubal typu walki itp to banan na twarz sam ci wejdzie srednie spalanie 7litrow w trasie schodzi do 6 nawet jak jedziesz 130km;h co przy dzisiejszych cenach benzyny jest dosc sensowne , a jak chcesz poczuc troche mocy po taniosci to skrzynie z fd 4,4 z noblesse do tego zapakuj, koszt okolo 300zl mialem taki zestaw kiedys w 5 genie do normalnego sprawnego poruszania sie po miescie i po trasie wystarczalo