Zobacz pełną wersję : Problem z elektryką!
Witam. Mam mały problem z elektryką w mojej hani. Na dzień dzisiejszy nie mam świateł postojowych przód i tył, mijania tył, podświetlania deski rozdzielczej, wszystkich nawiewów i sygnału o włączonych światłach przy zgaszonym silniku :/ Sam za bardzo już nie wiem gdzie szukać bo sprawdziłem wszystkie bezpieczniki w środku i pod maską (wszystkie nowe) i oczywiście żarówki też. Z masą wszystko ok :) Może szlag trafił jakiś przekaźnik ?? Jeżeli tak to jaki i gdzie go zlokalizować ?? Z góry dziekuję za pomoc :d Pozdrawiam.
Jeżeli tak to jaki i gdzie go zlokalizować ??
W manualu znajdziesz gdzie sie znajduja wszystkie przekazniki oraz procedury diagnozy/naprawy wymienionych problemow.
świateł postojowych przód i tył, mijania tył, podświetlania deski rozdzielczej, wszystkich nawiewów i sygnału o włączonych światłach
Moze po prostu nie dzieła sam włącznik świateł?
Włącznik świateł jest chyba ok bo wszystko inne działa (stopy, kierunkowskazy, długie) Pozostaje kwestia tylko świateł mijania tył :/ No i podświetlenia deski :)
ale zauwaz ze dlugie i kierunki operujesz zmianami pionowymi i poziomymi, a swiatla wlaczasz przekrecajac galke i tam moze byc problem.
Nareszcie udało się zlokalizować usterkę :d Oczywiście jak to bywa problem był błahy a usterka prosta do usunięcia jak budowa cepa :) Po sprawdzeniu przekaźników i włącznika świateł (wszystko działa) wróciłem do kombinowania z bezpiecznikami.Otóż spróbowałem i wyczyściłem gniazda bezpieczników odpowiedzialnych za światła i podświetlanie deski. I wszystko gra :d No pozostaje jeszcze problem braku sygnału o pozostawionych włączonych światłach :( Ale najważniejsze że wszystko świeci. Pozdrawiam.
u mnie brzeczek nie dzialal przez zasniedzione klemy na ACU ale to w innym aucie (tez japocnu) ;]
Nie chcę zakładać nowego tematu więc pytam tu:
Czy Wam też śwecą światła stop nawet po wyjęciu kluczyka? Czy to jest normalne?
Pozdr
Slawkowski
02-08-07, 10:07
Nie chcę zakładać nowego tematu więc pytam tu:
Czy Wam też śwecą światła stop nawet po wyjęciu kluczyka? Czy to jest normalne?
Pozdr
normalne
no raczej, w kazdym aucie tak jest.