Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : adapter usb -org radio/navi

Jafma
26-05-12, 13:00
przepraszam ,ze juz drug nowy temat,ale potrzebuje Waszej pomocy.
czy ktos z Was podlaczal juz do orginalnego radia/nawigacji taki adapterek do ktorego mozna pena lub aux podpiac? szkoda mi plyt na wypalanie paru piosenek :/
jest to wogole wykonalne?
wiem ze w niektorych modelach jest to wbudowane w podlokietniku...

Jafma
26-05-12, 19:10
sory za zasmiecanie :rolleyes:
tu znalazlem http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?45161-Jak-pod%B3%B1czy%E6-quot-co%B6-quot-pod-AUX:p

Echuu
26-05-12, 23:12
ja mam lepsze pytanie, czy jest jakiś sposób aby podłączyć usb znajdujące się w poliftowym schowku do przedliftowego radia (wersja z navi)?

Alix
27-05-12, 00:20
w sumie USB to tylko 4 kabelki, to chyba tylko kwestia jak bardzo trzeba zakombinować i czy lutownica jest konieczna :)

uniu1
27-05-12, 15:17
Zeby mieć usb z polifta w aucie przedliftowym trzeba zmienić radio na poliftowe, dołożyć dodatkowy moduł z polifta + kabelki i wejścia usb. Wszystko PnP

Lucas.FK2
28-05-12, 00:19
Zeby mieć usb z polifta w aucie przedliftowym trzeba zmienić radio na poliftowe, dołożyć dodatkowy moduł z polifta + kabelki i wejścia usb. Wszystko PnP
No kurde NIE. Nie trzeba zmieniać radia heloł ! W ASO podciągają Aux'a i wypuszczają kabelek w schowku pod radiem.

wirtold
28-05-12, 08:24
No kurde NIE. Nie trzeba zmieniać radia heloł ! W ASO podciągają Aux'a i wypuszczają kabelek w schowku pod radiem.

A czy jest gdzieś opis co i jak podpiąć?

h16v
28-05-12, 09:48
Problem polega na tym, że chyba nikt jeszcze nie opisał jak to zrobić aby ominąć ASO - ja też ciągle czekam na jakieś rozwinięcie tego wątku bo mam przedlifta.

Rumil
28-05-12, 10:47
Czy oryginalny Hondowski adapter pod iPoda też jest podłączany pod AUX w radiu? W sensie, czy da się mieć i USB i iPoda?

qbson
28-05-12, 16:45
Ok, do AUXa radia zmieniać nie trzeba - zgadzam się. A jesteś pewien, że do USB też? Kable z USB wędrują zapewne w inne miejsce niż ze zwykłego jacka.

uniu1
28-05-12, 20:58

Ja pisałem o USB a nie o auxie

Echuu
29-05-12, 01:15
Problem polega na tym, że chyba nikt jeszcze nie opisał jak to zrobić aby ominąć ASO - ja też ciągle czekam na jakieś rozwinięcie tego wątku bo mam przedlifta.

obawiałem się że faktycznie jestem ślepy gdyż po przegrzebaniu całego tego forum nie znalazłem żadnego rozwiązania do tej kwestii, fajnie by było jak by ktoś z polifta posiadał jakieś zdjęcia bądź schemat jak to jest tam podłączone

mikocivic
30-05-12, 21:39

Lucas ma rację, mi w przedlifcie ASO zaproponowało instalację do podłączenia usb za 900 PLN. Bez wymiany radia...

uniu1
30-05-12, 23:14
Lucas ma rację, mi w przedlifcie ASO zaproponowało instalację do podłączenia usb za 900 PLN. Bez wymiany radia...
Pewnie w cenie była zmiana oprogramowania radia.

Ogólnie jest tak ze radio przedliftowe nie obsługuje modułu usb i aby to zadziałało konieczna jest wymiana radia lub wgranie softu od radia poliftowego do przedlifta

maxiormchw
31-05-12, 10:41
Wszyscy mówicie o adapterze/module ale tak naprawdę to brzmi jak rozmowa o Yeti. Jest gdzieś możliwość zobaczenia(oprócz aso) o czym w ogóle rozmawiamy, jakiekolwiek zdjęcie w necie?

Przyszła mi do głowy pewna myśl, w domu mam jeszcze Hondę City 09 z USB,może to ten sam moduł który można zamontować w ASO lub ten z poliftowego modelu. Pytanie tylko gdzie tego szukać, jak to wygląda żeby sprawdzić czy pasuje do Civica...?

Wszyscy mówicie o adapterze/module ale tak naprawdę to brzmi jak rozmowa o Yeti. Jest gdzieś możliwość zobaczenia(oprócz aso) o czym w ogóle rozmawiamy, jakiekolwiek zdjęcie w necie?

Przyszła mi do głowy pewna myśl, w domu mam jeszcze Hondę City 09 z USB,może to ten sam moduł który można zamontować w ASO lub ten z poliftowego modelu. Pytanie tylko gdzie tego szukać, jak to wygląda żeby sprawdzić czy pasuje do Civica...?

h16v
31-05-12, 12:02
Ogólnie jest tak ze radio przedliftowe nie obsługuje modułu usb i aby to zadziałało konieczna jest wymiana radia lub wgranie softu od radia poliftowego do przedlifta

No i to wyjaśnia sprawę. Jak rozumiem za to właśnie się płaci w ASO - niech się zatem walą na ryj. Wolę sobie wypalić płytkę za parę groszy.

qbson
31-05-12, 20:07
dziś rozmawiałem w tym temacie z ASO KOLACZEK. Podobno robili taką instalację i konieczność jest wymiany całego radia. Powodem jest brak kilku wiązek w radiu przedliftowym. I ja się pytam... What the fu..!? Czy oni w tych serwisach coś potrafią? :/

Eh, chyba musimy sami do tego dojść :). Dobra Panowie, kto ma w swoim ufoku usb fabrycznie i byłby na tyle uprzejmy rozebrać pół deski i pstryknąć foteczki jakieś? :) :)

uniu1
31-05-12, 21:34
Jaj ma poliftowe rtadio na zbyciu także zamieszczam foty tylnego panelu

http://img853.imageshack.us/img853/7266/radioufo1.jpg

qbson
01-06-12, 08:04
Jaj ma poliftowe rtadio na zbyciu także zamieszczam foty tylnego panelu
Thanks ;). Z tego co się orientuję to USB podpina się pod to białe złącze (drugie od prawej).

@uniu1: jeszcze jedno drobne pytanie, czy znajduje się gdzieś na radiu jakaś naklejka?

uniu1
01-06-12, 19:51
Z tego co się orientuję to USB podpina się pod to białe złącze (drugie od prawej).

Dobrze kombinujesz - tam się podłącza moduł usb

jeszcze jedno drobne pytanie, czy znajduje się gdzieś na radiu jakaś naklejka?

Jest tam z boku jakas naklejka z numerami i informacją o pomyslnym przejściu prób testowych

TeeS1975
05-06-12, 18:32
Jest już temat
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?45161-Jak-pod%B3%B1czy%E6-quot-co%B6-quot-pod-AUX/page3