Wojtek_Wojtek
29-07-07, 23:37
Wszystko zaczelo sie pieknie jakies 3 trygodnie temu... Kupilem Honde z 98, 1.4 Liftback. Dostalem trzy kluczyki, przejechalem sie 200 km i... pojechalem na wakacje. Jeden kluczyk (czarny wzialem ze soba) natomiast dwa pozostale (czerwony + czarny) zostawilem w domu. Trzeba bylo maszyne przestawic i... kolega wlozyl kluczyk czarny - silnik nie kreci.. wlozyl kluczyk czerwony... pozniej czarny... czrwony itd :bicie: ...
wrocilem z wakacji wsiadlem do samochodu, wlozylem swoj kluczyk i nic... wkladalem i krecilem wszystkim kluczykami (lacznie z czerwonym ) jak... IDIOTA :brawo2:
Rezultat:
1. Kluczyk czerwony - juz wiem ze nie powinienem go wsadzac :-)
2. 1-szy klyczyk czarny - rozrusznik nie kreci
3. 2-gi kluczyk czarny - rorusznik kreci ale somochod nie startuje.
Odlaczylem akumulator (teraz juz wiem, ze rozprogramowalem tez komputer :-) podlaczylem i nic sie nie zmienilo. Patrz j.w.
Co sie stalo? Shit... jestem w Szwecji i nie zawloke samochodu do serwisu bo wydam na naprawe tyle co za polowe samochodu :-)
Czy cos namieszlaem z immobiliserem? Jak sprawdzic czy kluczyki sa OK? Jak sprawdzic czy to immobiliser?
KURNA! DAM RADE? Troche juz sie grzebalem w samochodach. (Sierra 2.0, Golf 3 '94) teraz japonczyk... KURNA, nie chce sie do nich zrazic :-)
POMOCY! DAJCIE SIE NACIESZYC "NOWYM AUTEM"
Wojtek
P.S. Nie mam rzadnej instrukcji do samochodu a co to jest taki maly prostokatny przelacznik po levej strnie kierowcy? Taki waski... jakies 0.5 cm na 3 cm.
wrocilem z wakacji wsiadlem do samochodu, wlozylem swoj kluczyk i nic... wkladalem i krecilem wszystkim kluczykami (lacznie z czerwonym ) jak... IDIOTA :brawo2:
Rezultat:
1. Kluczyk czerwony - juz wiem ze nie powinienem go wsadzac :-)
2. 1-szy klyczyk czarny - rozrusznik nie kreci
3. 2-gi kluczyk czarny - rorusznik kreci ale somochod nie startuje.
Odlaczylem akumulator (teraz juz wiem, ze rozprogramowalem tez komputer :-) podlaczylem i nic sie nie zmienilo. Patrz j.w.
Co sie stalo? Shit... jestem w Szwecji i nie zawloke samochodu do serwisu bo wydam na naprawe tyle co za polowe samochodu :-)
Czy cos namieszlaem z immobiliserem? Jak sprawdzic czy kluczyki sa OK? Jak sprawdzic czy to immobiliser?
KURNA! DAM RADE? Troche juz sie grzebalem w samochodach. (Sierra 2.0, Golf 3 '94) teraz japonczyk... KURNA, nie chce sie do nich zrazic :-)
POMOCY! DAJCIE SIE NACIESZYC "NOWYM AUTEM"
Wojtek
P.S. Nie mam rzadnej instrukcji do samochodu a co to jest taki maly prostokatny przelacznik po levej strnie kierowcy? Taki waski... jakies 0.5 cm na 3 cm.