Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pytanko odnośnie kabli do radia

symbolic
29-07-07, 14:58
Mam problem
wczoraj udało mi sie podłączyć radio [co nie było łatwe biorąc pod uwagę ze poprzedni właściciel odciął standardową kostkę hondy :djablek:]
wszystko byłoby ok gdyby nie fakt że strasznie słabo mi odbiera radio:/
czego to może być przyczyna?

czy czegoś nie podłączyłem? [antena oczywiście jest wpięta]
czy oprócz samego kabla anteny ma ona jakieś dodatkowe zasilanie?

w Civic'u zostały mi 3 kabelki których nie podpiąłem bo nie wiedziałem do czego są [żółty, pomarańczowy i czerwony ?? ]

przeszukałem forum ale nie mogę znaleźć odpowiedzi:/

z góry dziekuje za pomoc :hinczyk:

Konrad84
29-07-07, 17:38
a masz podłączoną masę anteny?

symbolic
29-07-07, 20:39
a masz podłączoną masę anteny?

jeśli chodzi ci o zewnętrzną owijkę przewodu od antenaty to tak.

dodam jeszcze ze jak trzymam ręką antenę na dachu to trochę lepiej łapie stacje.

na pewno to nie jest wina radia bo podpinałem u kolegą i u niego wszystko chodziło elegandzko:)

z radia idzie mi przewód który jest podpisany jako "antena power", czy do niego powinien być coś podpięte?

arekwu
30-07-07, 16:28
A sprawdzałeś najprostsze rozwiązanie?:)

Nie wiem jakie masz auto, ale ja, jak kupiłem mojego hatchbacka to mialem ten sam problem. Znajdywało jedną stację, albo wogole...

Gdzieś wyczytałem, że antenka w HB jest wysuwana...pociągłem za tą czarną kulkę troszkę mocniej...i nagle antenka zrobiła się dwa razy dłuższa, hehe;)

symbolic
30-07-07, 18:00
A sprawdzałeś najprostsze rozwiązanie?:)

Nie wiem jakie masz auto, ale ja, jak kupiłem mojego hatchbacka to mialem ten sam problem. Znajdywało jedną stację, albo wogole...

Gdzieś wyczytałem, że antenka w HB jest wysuwana...pociągłem za tą czarną kulkę troszkę mocniej...i nagle antenka zrobiła się dwa razy dłuższa, hehe;)

też to brałem pod uwagę, ale antenkę wysunąłem na maksymalną długość i dalej nie chce nic złapać:/

sprawdzę jeszcze jutro kable, może sie gdzieś zaśniedziały na łączeniu :/