Zobacz pełną wersję : Honda ej9 krzywo stoi-POMOCY !
Marcin_civic
24-05-12, 13:28
siema wszystkim,mam następujący problem: przed wymianą spręzyn na jamexy -60/40 miałem na aucie również jamexy ale -40/40 wszystko było git,i jakos 2 mc temu zobaczyłem ze auto stoi krzywo.. to stwierdziłem ze to wina spręzyn,wiec postanowiłem dac nowe,dałem i auto nadal jest krzywo i to baaardzo razi w oczy. ;/ jaka moze byc przyczyna ze tak jest.. ;/ ;/ moze ktos wie co jest 5 prosze o odp.. z góry dziękuje
skolopendra
24-05-12, 13:37
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?17592-Krzywa-Honda&highlight=krzywa+honda
szukaj
Większość stoi krzywo, moja na starym zawiasie stała krzywo i na nowym jest dokładnie tak samo, przyzwyczaj się:)
Marcin_civic
24-05-12, 15:53
Większość stoi krzywo, moja na starym zawiasie stała krzywo i na nowym jest dokładnie tak samo, przyzwyczaj się:)
ale ja rozumiem jak jest lekko krzywo,a u mnie to aż razi w oczy.. ;/ i tylko teraz tak jest,wczesniej było prosto.. ;/
A przy wymianie sprężyn skręcałeś zawieszenie do oporu kiedy jeszcze samochód stał na podnośniku czy tylko lekko przyłapałeś a skręcałeś jak już hanka stała na kołach? Pytam bo to też po części wpływa na wysokość pomijając fakt, że jeżeli na gumowe tulejki działają siły skręcające to długo nie pożyją.:)
Kolega wyżej ma rację, dokręca się kiedy auto stoi już na ziemi. Ale zrobię zdjęcie kumplowi to zobaczysz, że może stać mega krzywo a też ma nowiutki zawias:) Wygląda jak jakaś koza :)
Marcin1792
24-05-12, 23:08
Lepiej jakąś fotkę podrzuć :)
Moja koza prawą stroną jest o jakieś 1,5cm. wyżej. Podobno to normalne.
U mnie chyba też tak jest. Jedno tylne koło tarło o nadkole plastikowe, drugie nie. i widać, że z 1-2cm koło wyżej w stosunku do nadkola jest.
Marcin_civic
30-05-12, 00:45
Lepiej jakąś fotkę podrzuć :)
jutro zrobie to zobaczysz ;)