Zobacz pełną wersję : dziwne harczenie ,chrooczenie przy ruszaniu
Witam. Mam problem podczas ruszania jak i przy jeździe charczy, chrobocze, świszczy mi przy 2 kołach lewe/prawe przód . Problem występuje tylko przy małych obrotach silnika na np,2, 3 ,4 biegu. Kiedy jadę jednym tempem bez obciążenia silnika nic takiego sie nie pojawia . Zdjąłem juz osłony tarcz hamulcowych bo były zardzewiałe ,myślałem ze to moze być od tego ,ale nic to nie dało, posprawdzałem osłony katalizatora wydaja sie trzymać . Co to może być? To tzw. charczenie-piszczenie jest tylko przez jakieś 3-5 sek moze i mniej tylko ze często jeżeli silnik ma małe obroty na np 2,3,4 biegu. W czasie jazdy owy problem nie występuje . PS: wkurza mnie to np. jak ruszam ze świateł czy cos ta tak ,,charczy-chrobocze-świszczy. Prosze o pomoc
Przeguby prawdopodobnie. Już konkretnie dowalone, że trzeszczą na prostych kołach. Sprawdz czy te gumy co osłaniają nie są popękane. Ostatnio był program na turbo i golf. W przegubach te gumy pękły, w środku woda, zrobiła się breja i darło ; ]
Przeguby prawdopodobnie. Już konkretnie dowalone, że trzeszczą na prostych kołach. Sprawdz czy te gumy co osłaniają nie są popękane. Ostatnio był program na turbo i golf. W przegubach te gumy pękły, w środku woda, zrobiła się breja i darło ; ]
dzisiaj jeszcze raz wszystko sprawdziłem , wywaliłem osłonę dolną rury od katalizatora , mimo sprawdzania jej wczoraj wydawała się solidnie trzymać , jednak coś mi dzisiaj mówiło ze to może być ona, wykręciłem i wyrzuciłem ,honda chodzi jak dawniej nic nie trzeszczy dzięki ci za pomoc ;)
Ale musisz zrobić prowizorkę, bo nie może się woda na to lać ; )