Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dziwny dźwięk "warkot" przy dodaniu gazu

drajwer20
22-05-12, 23:29
Witam. Dzisiaj pod wpływem emocji i nerw przycisnąłem swoją honde 5d 96rok. Dostała po p****e na 2jce 3jce 4ce do 6 tys obrotów. Zwolniłem na światłach i jak ruszyłem to przy dodaniu gazu jest dziwny dźwięk (wydaje mi sie ze w prawej przedniej czesci samochodu) zatrzymalem sie, dziwnie głośniej pracuje. Moze to tłumik ? nie wiem nie znam się na mechanice. Jak myslicie co mogło "pójść" ?

MikeFoto
22-05-12, 23:43
Witam. Dzisiaj pod wpływem emocji i nerw przycisnąłem swoją honde 5d 96rok. Dostała po p****e na 2jce 3jce 4ce do 6 tys obrotów. Zwolniłem na światłach i jak ruszyłem to przy dodaniu gazu jest dziwny dźwięk (wydaje mi sie ze w prawej przedniej czesci samochodu) zatrzymalem sie, dziwnie głośniej pracuje. Moze to tłumik ? nie wiem nie znam się na mechanice. Jak myslicie co mogło "pójść" ?

Panowie, czyja szklana kula działa?.....moja aktualnie w serwisie.....

probestic
22-05-12, 23:46
Ja mam aktualnie dwie ... inwalidzkie :D

A tak przechodząc do rzeczy ... właź pod samochód i sprawdzaj :)

drajwer20
22-05-12, 23:47
No człeniu może ktoś miał identyczny problem. Dodaje gazu to jest dziwny charakterystyczny dźwięk, a cały samochód i tak chodzi głośniej................... rozkminiaj

Dextero
22-05-12, 23:59
...pewnie turbina ci się załącza... :D

Saiti
23-05-12, 00:02
To jest dźwięk RYTYTYTYRYTYTYRY? Czy KRYKRYKRYKRYKRY? Jeśli to pierwsze, to nie wiem, natomiast jeśli to drugie, to również nie wiem

MikeFoto
23-05-12, 00:11
dziwny charakterystyczny dźwięk

Nie no wszystko jasne, jak dziwny i charakterystyczny to wiadomo o co chodzi :)

Dobra, już na poważnie. Z Twojego opisu widomo tyle co nic. Nie podajesz żadnych konkretów....
Przy dodawaniu gazu głośniej pracuje, słychać "dziwny charakterystyczny dźwięk", ale jaki ? Buczenie, bzyczenie, szumienie, pierdzenie, terkotanie, dzwonienie, piszczenie, pukanie, szuranie, obijanie,.... Ile ludzi tyle określeń i rozumienia czym jest "dziwność" dźwięku.

rozkminiaj

Zarejestrowałeś się przed chwilą na forum i oczekujesz że dostaniesz odpowiedź na swój problem, który dodatkowo nie opisałeś dokładnie. Z tego co napisałeś nie wynika także żebyś podjął jakiekolwiek kroki mające na celu zdiagnozowanie problemu czy zebranie dodatkowych informacji. To że nie znasz się na mechanice, nie usprawiedliwia byś schylił się pod auto, otworzył maskę i posłuchał.

Do lekarza też nie idziesz mówiąc "panie boli mnie tam na dole - przepisz mi pan leki". Też mu powiesz "rozkminiaj"?

Obawiam się że taka "roszczeniowa" postawa, będzie miała raczej odwrotny skutek do zamierzonego....

wrcsti
23-05-12, 08:18
Dostała po p****e na 2jce 3jce 4ce do 6 tys obrotów
jakbys jeszcze dał na 1ce, 5ce i wsteku to by nie hałasowało;) za małe ciśnienie oleju, przegrzany silnik i wysrana uszczelka pod głowicą:D szykuj się chłopie na remont motoru;)

anticorr
23-05-12, 21:14
jakbys jeszcze dał na 1ce, 5ce i wsteku to by nie hałasowało za małe ciśnienie oleju, przegrzany silnik i wysrana uszczelka pod głowicą szykuj się chłopie na remont motoru
Heheh miszczowska odpowiedź :):)

Zieluny
29-05-12, 01:04
to jak ty masz taki agresywny styl jazdy to ja nie wiem jak nazwac mam swój bo u mnie norma jest cały czas taka :D ale napewno wydech ci sie przepalił przez to ze duże ciśnienie było w wydechu

Paweł13
02-06-12, 11:28
...pewnie turbina ci się załącza... :D

albo blow off mu się przycina po nagrzaniu - przydało by się wymienić magiczną sprężynkę na mocniejszą ;D

6 tyś obr łał ! Super, nagrałeś to sobie na komórkę?

Btw. może po prostu gdy ruszałeś - jakiś pies podbiegł do auta i zaczął warczeć :hahaha: