Zobacz pełną wersję : Klimatyzacja- czy pasuje
Witam
z racji iż ja forum jest bardzo ciekawe ogłoszenie nt sprzedania klimatyzacji.chciałem was zapas czy klima z Eg6 B seria podejdzie pod MC2 również B seria.
Pozdrawiam
Jak było gdzieś to sorry ale na komórce źle przewalac tyle tematow
Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk
Tego nie wiem. Wiem, że np do klimy w Japońcach wchodzi więcej czynnika chłodzącego, więc nie jest taka sama. Może się mylę ; )
Najprawdopodobniej podejdzie po lekkich przeróbkach punktów montażowych w nadwoziu (np. mocowanie chłodnicy klimy) i w środku (decha rozdzielcza),jeśli silniki takie same ("gatunek" silnika) to innych problemów być nie powinno.
Przypuszczam ze watpie zebys dal rade to przelozyc
Jesli podejdzie to mozesz trafic na problemy typu: instalacja na R12 i nigdzie jej nie napelnisz, nagrzewnica bez filtra pylkowego... Ostatnio tak kupilem na allegro. W opisie do 5d a przy zakladaniu okazalo sie ze jest z EG. Udalo sie zwrocic. Druga instalacje kupilem na naszym forum i wszystko jest ok.
Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
Ja bym też brał tylko z budy MB, buda japońska ma inaczej rozwiązane urządzenia wentylacyjne, pewnie nieco inny kształtt i długość przewodów tam zlokalizowanych, więc lepiej się nie pchać w to, bo po co problemu sobie narobić.
Dzięki za odpowiedzi :) Nawet nie miałem czasu na forum zaglądnąć do wątku.. no nic to polował będę na klime z MB :)
To musisz brac od Vti, bo od D serii nie podejdzie
Wyslane z SE Neo V poprzez Tapatalk 2
No to to wiem :P
Ale nie róbmy OT, to co chciałem się dowiedzieć to już wiem :)