PDA

Zobacz pełną wersję : Problem a alarmem i centralnym zamkiem

dziuram
21-05-12, 20:11
Witam serdecznie mam problem z alarmem i centralnym. Mianowicie problem jest taki ze obie te rzeczy przestały nagle działać i nie mam pomysłu jaki może to być powód. Czy może to być głupia bateryjka w pilocie alarmu ze nie łapie centralny?? tyle ze lampka z alarmu tez nie świeci.

probestic
22-05-12, 07:49
Na mój mały :P rozum, to po prostu nie masz zasilania na centralce alarmu. Pewnie alarm steruje Ci centralnym zamkiem, więc ani jedno i drugie bez zasilania działać nie będzie.
Obstawiam, że masz jakiś/eś bezpiecznik/bezpieczniki na przewodach zasilających centralę alarmu, sprawdź koniecznie, bo mogą być przyczyną Twojego problemu.

lopi83
27-05-12, 13:48
Czy może to być głupia bateryjka w pilocie alarmu ze nie łapie centralny??moze byc, niektore piloty trzeba synchronizowac z alarmem po wymianie baterii

Dżilu90
28-05-12, 12:00
Jeśli wymieniałeś baterię to tak jak kolega wyżej pisze. Jeśli nie to sprawdź czy centralny zamek działa z kluczyka, jeśli nie to dalej sprawdź bezpieczniki. Jeśli nie pomoże to w końcu sprawdź jaki masz moduł alarmu i centralnego, ściągnij instrukcje z opisem, chwyć w dłoń miernik i sprawdzaj kabelki.

Wojtec12345678
30-05-12, 22:29
Siema, dzisiaj poprostu przestał mi działać centralny :( alarm pika i się aktywuje/dezaktywuje ale nie zamyka ani nie otwiera sie auto... muszę robic to z kluczyka... dodam że jak zamykam z kluczyka to druga strona się zamyka/otwera... jakieś pomysły ? Oczywiście sprawdzę czy dochodzi prąd do siłownika,to w sobotę, ale czy przez to że obie strony działają z kluczyka można coś wyeliminować z awarii ?

probestic
30-05-12, 22:33
Jeśli centralny masz sterowany alarmem, to podobnie jak pisałem wcześniej, możesz mieć problem w brakiem zasilania centralki zamka, lub "zgubiony" sygnał ze sterownika alarmu do centralki zamka.

Wojtec12345678
30-05-12, 22:37
Czyli najpierw sugerujesz sprawdzić czy dochodzi prąd do siłownika po wciśnieciu pilota ?
Jeżeli prąd jest to rozumiem że padł siłownik, a jak go nie ma to gdzie dalej szukać ?

Wojtec12345678
01-06-12, 12:34
Problem rozwiązany, wymiana siłownika pomogła :)

gregstg
12-09-12, 00:06
Witam serdecznie mam problem z alarmem i centralnym. Mianowicie problem jest taki ze obie te rzeczy przestały nagle działać i nie mam pomysłu jaki może to być powód. Czy może to być głupia bateryjka w pilocie alarmu ze nie łapie centralny?? tyle ze lampka z alarmu tez nie świeci.

Cześć,

Mam podobny problem z alarmem.
LED alarmu nie świeci. Kiedy chcę go uzbroić, pika standardowo 2x, po czym zaczyna wyć.
Zdobyłem schemat alarmu, ale chyba za wiele mi nie pomoże (może komuś kto się na tym zna).
Mam spalony bezpiecznik 5A pod kierownicą i musi być w układzie większe napięcie, bo pali nowy od razu.
Niestety nie wiem za co w alarmie jest on odpowiedzialny.

Macie na to pomysł?
Kable już trochę przeszukałem, ale nic niepokojącego nie znalazłem. Coś jeszcze spr?

luchuma
12-09-12, 00:39
odlacz czujniki alarmu ;] bezposrednio od centralki
ja mialem popsuty wstrzasowy i po wlaczeniu alarmu zaczynal wyc odrazu lub po chwili