Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z pokrętłem regulacji kierunku nawiewu.

defx
21-05-12, 10:19
Witajcie!

Otóż najpierw pokrętło bardzo ciasno chodziło pomiędzy skrajnymi pozycjami, następnie jak chciałem przesunąć z samej szyby na środek coś jakby przeskoczyło i teraz nie da rady wrócić na ostatnią pozycję szyba.
Jest tylko środek, środek/nogi i nogi szyba...

Jak sobie z tym poradzić? Czy czeka mnie rozkręcanie całej konsoli? :/

DaRoN
21-05-12, 11:05
niestety. ja miałem to samo, ktoś kto kiedyś próbował zrobić, ale spartaczył robotę i całe to pudło nawiewów się rozlazło. kupiłem od Rovera z 2004 roku wszystko nowe i od tej pory mam spokój, ale deskę musiałem ściągać.
jest tylko jeden mankament tego rozwiązania. trzeba to zrobić bardzo powoli i dokładnie, zero pośpiechu, dopilnować skręcania wszystkiego i podłozenia wszędzie gdzie się da w ruchome elementy (konsola środkowa właśnie, tam gdzie przylega do deski rozdzielczej) jakiegoś soft materiału. u mnie zabrakło tego i znów muszę wszystko rozbierać, bo cala konsola mi teraz trzeszczy... jest to do ogarnięcia w jeden dzień, ale trzeba rano przysiąść, dwie osoby i do wieczora idzie to ogarnąć. lącznie z czyszczeniem układu chłodzenia (ja to od razu zrobiłem, dzięki temu grzeje się nagrzewnica szybciej. sporo gówna mi wyleciało z układu chłodzenia, naprawdę.
ja proces czyszczenia robiłem na dwa etapy (opakowanie czyścidła podzieliłem na dwa). tylko warto wtedy dobrze przepałować silnik, zeby wszystko ładnie tam zeżarło, caly gnój i wtedy plukać, płukać i jeszcze raz płukać. ale efekt jest piorunujący (jak odkręcisz korek i zobaczysz jak chłodnica wygląda to będziesz wiedział o czym mowię ;))

defx
22-05-12, 10:07
Przyjdzie urlop, będę kombinował. Dzięki za dokładny opis problemu :)