Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Nie odpala + dymek:/

Yo87
26-07-07, 21:37
Użyłem szukajki i nic. A więc po kolei. Zostawiłem auto pod blokiem, schodzę, wsiadam odpalam coś pojęczało auto zgasło i poszedł dym spod maski. Co może być przyczyną? Alternator? Proszę o propozycje, bo bardzo potrzebuje auta na środe.

Gruszka
26-07-07, 22:28
Przestalo odpalac? Rozrusznik kreci? Otworzyles maske i sprawdzales skad poszedl dym?

Yo87
26-07-07, 22:34
Niestety ciemno już było więc nie widziałem skąd leciał dym. Tzn auto odpaliło, świeciły sie obie kontrolki(ladowanie i olej) auto zaczeło wyć. Po 2 próbie odpalenia zadymiło i dałem sobie spokój. Musze go dostarczyć do warsztatu i chciałbym wiedzieć co to może być.

crash
26-07-07, 23:09
ja mysle ze cos sie popsulo :D:D :D :D

tak serio to kiepska sprawa..... sam jestem ciekaw... czekam na wiesci i 3mam kciuku zeby nic powaznego

Yo87
27-07-07, 11:53
Rozrusznik kręci, auto dalej nie odpala. Na 90% poszło coś co zaniedbałem:) Zaliczyłem rok temu dzwonka przodem. Naprawiłem po kosztach. I miałem delikatnie krzywe koło pasowe od pompy wspomagania. Wydaje mi się że poprzez pasek klinowy skrzywiło się łożysko w alternatorze i mamy efekt. Zobaczymy co mechanik powie. Jak dbasz tak masz:) A szkoda bo obiecałem sobie że to zarobie za sierpień(nowa praca) włożę w auto likwidując ten mankament jak i zmienić MTF.
Okazało się że poszła tylko pompa:)