PDA

Zobacz pełną wersję : Gdzie zrobić SWAP'a na śląskiu

CiapekBierun
20-05-12, 13:56
Witam. Coraz bardziej zaczynam się przygotowywać do SWAP'a do mojej Hondy i zacząłem się rozglądać za miejscem gdzie mógł bym tego dokonać :). Mam EJ9 z d14 myślałem o b16 tylko teraz najtrudniejsza sprawa znaleźć dawce i kogoś, kto zrobi przeszczep. Najlepiej żebym wszystko załatwił u jednej osoby. Jeśli ktoś przeprowadzał taka operacje już na Śląsku (głupie pytanie heh ale musiało pość) prosił bym o jakieś na miary na tego magika i mniej więcej jakie ceny są takiej przekładki bo wiem że silnik kompletny i wszystko potrzebne do SWAP'a to ok 5tyś zł a przekładka ??

lozek
20-05-12, 23:48
Najlepiej u EMG

http://www.dohcvtec.pl/kontakt.html

johncarmack
21-05-12, 07:41
Podłączę się pod temat, a czy ktoś w Krakowie lub okolicach wykonuje tego typu zabiegi?

zabas
21-05-12, 13:09
Ciapek ty pisz do ludka o nicku zychu85 tutaj na forum - dostaniesz i silnik i swapa zrobi :)

a ty johncarmack zerknij tu : https://www.facebook.com/pages/Klema-Garage/203354813051364

lopi83
21-05-12, 13:30
ktoś w Krakowie lub okolicach wykonuje tego typu zabiegi? w Maslomiacej jest koles co sciaga glownie Hondy z UK, swapa tez zrobi

CiapekBierun
22-05-12, 22:22
fajnie dzięki :) za info a jeszcze jedno zmieszcze sie z przekładka tak do 1.500zł ??

lopi83
22-05-12, 23:35
za robote powinno sie udac (ja za 500 zrobilem z kumplem ja elektryke, kumpel mechanike), do tego dolicz olej, plyny....nie wiadomo co ze sprzeglem....

CiapekBierun
23-05-12, 13:39
no to spoko to już wiem co chciałem wiedzieć ewentualnie jeśli by ktoś jeszcze znał jakiś magików od SWAP'ów na śląsku
to niech da namiary na PW a temat do zamknięcia

Ocin
23-05-12, 15:37
Siemka, jestem z Łodzi i robiłem porządek z moim civic-em własnie u zychu85 ( specjalnie robiłem 180 km w jedną stronę ) . Powiem Ci tak... przejechałem się już nie raz na mechanikach ale u niego nie ma do czego sie przyczepić. Wszystko zrobione profii i naczas. brak ściemniania ze cos nie tak ze coś bo ciocia klocia gdzie tam coś. Szybko i na temat. Szukaj gościa na forum i napewno nie bedziesz żałować.

robiłem u niego: Remont b16a2, remont skrzyni y21, zbudował wiązkę silnikową i kabinową od początku ( moja strasznie poje... przez innych mechaników), wymiana hamulców przód i parę zawieszeniowych rzeczy. Jak pisałem do niczego nie mogłem sie doczepić a czepliwy jestem jeżeli chodzi o mój samochód.

Inside4
23-05-12, 18:40
Podłączę się pod temat, a czy ktoś w Krakowie lub okolicach wykonuje tego typu zabiegi?
Morawicar-fachowo-pewność solidnego wykonania.

Następnym razem proponuje zadać takie pytanie w http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?40903-Szukam-warsztatu-sklepu-mechanika-inne

thievsto
24-05-12, 20:38
no nie Ciapek bedziesz mi po bieruniu B-serią śmigał :P

drvtec
24-05-12, 23:32
Witam. Coraz bardziej zaczynam się przygotowywać do SWAP'a do mojej Hondy i zacząłem się rozglądać za miejscem gdzie mógł bym tego dokonać :). Mam EJ9 z d14 myślałem o b16 tylko teraz najtrudniejsza sprawa znaleźć dawce i kogoś, kto zrobi przeszczep. Najlepiej żebym wszystko załatwił u jednej osoby. Jeśli ktoś przeprowadzał taka operacje już na Śląsku (głupie pytanie heh ale musiało pość) prosił bym o jakieś na miary na tego magika i mniej więcej jakie ceny są takiej przekładki bo wiem że silnik kompletny i wszystko potrzebne do SWAP'a to ok 5tyś zł a przekładka ??

napisz do edgara edgar191@op.pl na mitsubishi forum strasznie go chwalą, tylko terminy jak u każdego dobrego mechanika lekko długie

kubson012
25-05-12, 14:24
Ja tez polecam zycha z Dabrowy G. kilka przerobek i wszystko OK bardzo w porzadku gosciu.