Zobacz pełną wersję : Panowie czy warto się w to bawić?
karbon1992
19-05-12, 22:47
http://allegro.pl/chip-tuning-box-cyfrowy-30km-honda-civic-1-4is-i2301472618.html
Jak w temacie sprzedawca zapewnia ze wzrost mocy jest minimum 20 km. A co wy o tym sądzicie?
Powiem Ci tak. Jakby za 250zł moznaby kupic 20 km i chyba 70 nm to nikt pewnie nie bawiłby się w wymianę kolektorów, przepustnic zmianę walków itp itp.
Moim zdaniem wyrzucone pieniądze w błoto ;)
Wstyd by mi było sprzedawać coś takiego i bałbym się takie gówno wpiąć do samochodu.
PIMPEK_EJ2
20-05-12, 00:04
Powiem Ci tak. Jakby za 250zł moznaby kupic 20 km i chyba 70 nm to nikt pewnie nie bawiłby się w wymianę kolektorów, przepustnic zmianę walków itp itp.
Moim zdaniem wyrzucone pieniądze w błoto ;)
No raczej po co wymieniać różne graty i marnować cenne plny? Gdyby to było takie proste każdy by tak robił...
wlooczykij
20-05-12, 03:50
Szmelc. Gdyby chip tuning był taki prosty... Poza tym jedna kostka do wszystkich silników, diesla, gazu, benzyny, montaż przy przepustnicy (?!), 30 KM a spalanie spada. Ładny przekręt dla naiwnych.
Hahaha, toż to legendarny chip tunning z Allegro ;)
A odpowiadając na twoje pytanie- nie dziala, niema prawa.
Dorzucic do tego jeszcze magnetyzery, wiatraczek w odlot i spalanie o połowę mniejsze a koni....któż je zliczy ;)
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
karbon1992
20-05-12, 10:08
Ok dzięki panowie za rady:D Ja tego nigdy bym nie kupił, poprostu byłem ciekaw waszych opini:) A tu z koleji mam do was kolejne pytanie. Jak za 300 zł zwiększyć osiagi w mojej hondzie silnik silnik d14a4. Jakieś rady?
KREATOR MOCY na Młodnickiej 31. CHIP TUNING Benzyniaka - 1250 PLN brutto + 2 letnia gwarancja (pomiar przed i po modyfikacjach). Jeśli masz trochę więcej niż 300 zł :p i chwilę wolnego czasu to jedz i zagadaj ;) Sam zastanawiałem się nad CHIP-em, - ale nie tym z allegro :p Jeśli przykładowo masz u siebie d14a4 90KM / 117 NM to prawdopodobnie wynik po modach wyszedł by oscyluję w granicach 108KM / 141 NM. Przy mniejszych silnikach nie wiem czy jest to gra warta świeczki - w końcu trochę to kosztuje, :/ a za te 1250 zł można zrobić sobie po całości porządny przelot z 3 cale ;)