PDA

Zobacz pełną wersję : Siłownik do zamka

Anthoine
19-05-12, 19:31
Witam!
Mam takie little question. Czy taki oto siłownik jak na podanej aukcji pochodzący z lewych tylnych drzwi hatchbacka (2001) nada się do lewych tylnych drzwi w sedanie (2003). Proszę o pomoc:cool:, pozdrawiam
przedmiot: http://allegro.pl/honda-civic-vii-silownik-zamek-drzwi-tyl-p-l-i2341438809.html

Anthoine
21-05-12, 22:57
:confused: może jednak ktoś wie?

Exedy24_pl
22-05-12, 16:18
Ciężko powiedzieć,pytanie raczej skierowane jest do posiadaczy sedana z 2003 roku,ale myślę że nie będzie pasować- inny typ nadwozia.

owsikk
22-05-12, 17:14
Ciężko powiedzieć,pytanie raczej skierowane jest do posiadaczy sedana z 2003 roku,ale myślę że nie będzie pasować- inny typ nadwozia.

Skoro nie jesteś posiadaczem sedana i nie potrafisz pomóc w temacie nie zaśmiecaj.

genior ma sedana i siłownik który pokazał w dziale "zrób to sam" wygląda tak jak standardowe siłowniki w budach 3D i 5D.

Generalnie ujmując tom są następujące fakty:
1. Siłownik lewych drzwi 3D pasuje do LP w budzie 5D
2. Siłownik lewych drzwi 3D pasuje do LT w budzie 5D. Odwrotnie już nie, bo z tylnych drzwi siłownik jest SLAVE, a na przód trzeba MASTER.
3. Siłowniki z anglików niekoniecznie pasują do aut europejskich, trzeba patrzeć na gabaryty. Różnią się kształtem i trzeba przekładać łącznie z zamkiem, wiązką drzwi i jednym metalowym cięgnem.
4. Siłowniki centralnego zamka w tylnych klapach są wszędzie takie same.

slafko
28-05-12, 09:32
Witam.
Czy silownik od drzwi kierowcy bedzie pasowal do drzwi pasazera? Civic 5d polift

owsikk
28-05-12, 14:48
Od drzwi kierowcy nie pasuje do drzwi pasażera z prawej strony.