Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Sonda lambda - zamienniki?

luk_
15-06-05, 11:37
Mam zamiar wymienic sonde lambda (1-przewodowa) i dzwonilem zapytac ile kosztuje zamiennik, gosciu powiedzial ze ok 80zl ale ze nie radzi mi zakladac zamiennika bo sa inne opory itd, i ze nie bedzie za dobrze dzialac, no a oryginal jakies 600zl. Jest to prawda czy gostek sciemnia ? Jakiej marki zamiennik bedzie ok? Wiem ze bylo duzo postow o sondach ale akturat tej kwestii nie znalazlem.

LIO
15-06-05, 12:13
mozesz zalozyc zamienik, nie musi to byc tylko i wylacznie oryginal. Popatrz moze w ofercie bosha

ksiu600
15-06-05, 20:08
w warsztacie, gdzie pracuje, montujemy jednoprzewodowe z opla i chodzą wszedzie ! nawet w hondach

Ralf
16-06-05, 23:03
mysle ze chodzic to bedzie i z Poldoneza :wink:

podłącze sie z moim pytaniem bo ciagle mnie meczy...dotyczy osiagów... jak to z nimi jest na: 1.seryjnej 2.zamienniku 3.z zepsuta 4.bez sondy...

na pytanie nr 3 sam sobie moge odpowiedziec;) - z rozwalana sonda osiagi w plecy, ale po odpieciu sondy (punkt 4.) jest juz spoko (startowalem bez sondy na Bemowie).

wiem ze mieszanka jest bogatsza na zastepczej pracy kompa i zastanawiam sie czy warto kupowac zamiennik czy lepiej jezdzic bez..????? (sprawy ekonomi olewam, chodzi tylko o osiagi)

Pati
16-06-05, 23:21
za bogato nie jest dobrze dla osiagow.