Zobacz pełną wersję : Prośba o poradę...
martin1988
18-05-12, 12:18
Witam,
Stwierdziłem, że czas na wymianę łącznika/końcówki stabilizatora z przodu w Hance. Pojechałem do sklepu i pytam gościa, a on, że ma na stanie:
MOOG - 24 PLN (!!!)
YAMATO - 32 PLN (!!!)
Aż mi szczęka opadła jak to usłyszałem. Pytam go, dlaczego MOOG, który leciał na pierwszy montaż jest tańszy od YAMATO, a on odpowiedział, że mają dobre ceny na niego. Jak dla mnie to śmierdzi z daleka chińszczyzną. Czy spotkaliście się z taką sytuacją? Jeśli ktoś już montował, to jakie są Wasze opinie na temat YAMATO? Założyłem sworznie wahaczy górnych tej firmy jakiś rok temu, zrobione 14 tyś i śmiga bez luzów.
Pozdrawiam
Powiem szczerze, że moje łączniki Yamato nie przejechały nawet 15 tysi ... nie polecam.
Dla ścisłości : 15 tysięcy robię w 6/7 miesięcy.
Jeśli bierze od różnych dostawców, to może mieć po prostu lepszą/gorszą cenę, nie musi być od razu podróbka. Chcesz mieć 100% pewności to wal do Dzidy i od niego kup.
MadSkillz84
18-05-12, 12:50
Też miałem YAMATO i też nie polecam.Szukaj na necie łączniki firmy 555.
Miałem takie łączniki YAMATO ale w Accordzie i 30 tyś i żadnego luzu.
martin1988
18-05-12, 16:50
Ile osób, tyle opinii... Większość pisze "555 najlepsze, reszta szajs" i trochę mnie to denerwuje, bo naprawdę nie chcę mi się wierzyć, że z wyjątkiem MOOG'a, LEMFOERDER'a i 555, reszta producentów to szajs. Może ktoś wie, czy inni producenci wybijąją numery na częściach? Wiem, że MOOG i LEMFOERDER tak robią (mowa o oryginałach tych dostawców), a jak z resztą?
MadSkillz84
18-05-12, 20:46
Ile osób, tyle opinii... Większość pisze "555 najlepsze, reszta szajs" i trochę mnie to denerwuje, bo naprawdę nie chcę mi się wierzyć, że z wyjątkiem MOOG'a, LEMFOERDER'a i 555, reszta producentów to szajs. Może ktoś wie, czy inni producenci wybijąją numery na częściach? Wiem, że MOOG i LEMFOERDER tak robią (mowa o oryginałach tych dostawców), a jak z resztą?
Jak kupowałem łączniki yamato w sklepie motoryzacyjnym to kolej powiedział ze coraz wiecej ludzi narzeka na tą firmę i jest dużo zwrotów,kiedyś była ok,ale teraz części yamato sie pogorszyły,i nie chciał mi wcisnąć czegoś droższego albo czegoś co mu sie zbywało bo odesłał mnie z wiadomością ze nie ma nic innego a to co poleca to własnie 555,zresztą nie jestem jakims laikiem i wiem dobrze ze 555 są dobrej jakości.
Ja z kolei po złych doświadczeniach z Yamato, za namową sprzedawcy założyłem OYODO i ... jestem, że tak powiem, miło zaskoczony :)
Co do oznaczen, nie pamiętam żebym coś widział na Yamato, na Oyodo też nie.
martin1988
20-05-12, 10:49
OYODO - chodzi mi po głowie żeby spróbować, co to jest. Przynajmniej byłyby jakieś opinie na temat tej firmy, bo póki co, to brak takowych. Kolego Maskunt, chodzi dosłownie o kolegę "Dzida"? Bo jeśli tak, to chyba się zgłoszę, bo potrzebuję dobrych części... :)
O tego dokładnie kolegę chodzi, ale przez PW się raczej nie skontaktujesz. Telefon, maila i gg masz na haparts.pl (Dzida prowadzi ten sklep). Nie słyszałem żeby ktoś się kiedykolwiek skarżył.
Hondziarz84
21-05-12, 15:04
Oyodo mam dolne sworznie i mają koło 20tys przejechane i póki co jest cisza więc chyba nieźle?