Zobacz pełną wersję : Antena wewnetrzna
tiacocstoe
25-07-07, 15:47
Witam mam pytanie odnosnie ustrojstw jaki mozna na allegro kupic, a mianowicie anten wewnetrznych. Moja jakos kiepsko zbiera + dookola niej moja hondziawke "ruda smierc" dopada, wiec postanowilem pokombinowac z zalozeniem antenki wewnetrznej i zaszpachlowaniem dziury po antenie aryginalnej. na allegro takie sa juz od 10-15 zl wzmocnienie z tego co pisza to 21db choc to pewnie sciema. moje pytanie jest nastepujace, czy ktos juz takowe cus zakladal kiedys? jezeli tak to czy taka antenka zdaje egzamin, czy jest slabsza od zewnetrznej a jezeli tak to czy duzo slabsza. pozdrawiam
skolopendra
29-07-07, 14:06
czy jest slabsza od zewnetrznej a jezeli tak to czy duzo slabsza
jest słabsza, wprowadza szumy,zakłócenia i interferencje fal innych stacji
w skrócie jest do d..y ;)
A ja się nie do końca zgodzę. Przyznaję, że wewnętrzna jest gorsza od normalnej, ale nie aż taka zła. Jeśli ktoś nie ma wyjścia to spokojnie może montować.
skolopendra
29-07-07, 22:01
Jeśli ktoś nie ma wyjścia
z braku laku lepszy kit :d
tiacocstoe
09-08-07, 18:47
eee chyba jednak sobie odpuszcze w takim razie... Generalnie popychało mnie do tego rdzewiejąca dziura dookoła anteny i słaby odbiór ( pewnie mam kabel przerwany gdzieś po drodze ). Ale jako że ostatnio z rdzą sobie poradziłem ( szpachla szpachla i jeszcze raz szpachla - cytując kabaret :D ) to i przewód od anteny wymienie i tyle. Dzięki za info :)
anusmaster
23-08-07, 18:37
znam ten tema z rdzą u mnie tez tak bylo, a na bialym to ladnie widac, teraz juz nie mam zadnej anteny, ale zastanawiam sie czy nie zamontować zewnetrzenej, tylko slyszałem różne opinie na ten temat, ze bedzie sie lalo do środka ze zacznie korodować znowu i takie tam, opyla sie z allegro kupować takie tanie anteny cy raczej nie??
tiacocstoe
23-08-07, 20:30
no widzisz ja sie nadal nie zdecydowałem i mam oryginalna, ale za miastem to jest lipa z odbiorem :/ polecam dobry odtwarzacz i mp3 :P
anusmaster
20-09-07, 20:33
nie wszystkich stać na takie dobrodziejstwa, szczególnie biednych studentów którzy wszystkie swoje fundusze wydają na %;p
mialem kiedys taka antene,szczerze nie polecam,slaby odbior,szumy co chwile,lepiej sie troche pomeczyc i sprawdzic przewod anteny,bo przewaznie z nim cos nie bangla