PDA

Zobacz pełną wersję : Regeneracja sworzni gornych z przodu w civicu..

barni
15-06-05, 09:38
Czy ktos moze wie jak i czy w ogole jest to mozliwe zrobic samemu - zregenerowac sworznie gorne z przodu w hondzie civic '89.... dzwonie po warsztatach ale nigdzie nie robia tego,a uzywanych tez nigdzie nie ma.. z reszta trzeba kupic caly wahacz bo to jest polaczone razem...
Moze ktos wie jakby to mozna bylo zrobic szybko (tj. "na wczoraj")..

Pomocy
mrf

kosiniak
15-06-05, 09:46
hm nie wiem jak to zrobic, ale bylem ost u mechanika i powiedzial ze da rade ale!! nie warto bo jak sie pozniej posypia tulejki to i tak bedzie trzeba caly wymieniac

lukiasz
15-06-05, 10:03
swożnie górne jako osobny element istnieja, sam wymieniałem kiedyś nei sa to oryginały ale u mnei pojezdzily ponad 20 tys km i bylo dobrze wiec nie najgorsze sa :)

cena ok 30 pln
gdzie kupic ... skoro ja mam je w ofercie to kazdy inny lepszy sklep z czesciami tez je ma :wink:

gzawa
15-06-05, 10:25
Witam
Regeneracja w Zielonce k. Warszawy
koszt regeneracji z montażem wahacza 100 zł (bynajmniej tak było ) u mnie smiga juz ponad 20 tysiecy i jest git

pozdrawiam
gzawa

barni
15-06-05, 10:26
Lukiasz- no wlasnie w tym problem,ze w toruniu nigdzie nie maja samych sworzni gornych przednich do hond z '89.. jesli juz to caly wahacz za 200 zl... a wahacze mam dobre. Powaznie masz na miejscu takie sworznie,wlasnie do tej hondy,za 30 zl?

pozdrawiam
mrf

lukiasz
15-06-05, 11:20
ja od reki nei mam, ale tez nie mam kiedy pojechać do hurtowni wiec kontakt dalem na priv :D

barni
15-06-05, 17:50
Po calym dniu mozolnych poszukiwan i setkach telefonow,znalazlem goscia ,ktory sie zajmuje regeneracja i obiecal zregenerowac komplet sworzni za 160zl.. chyba troche drogo w porownaniu z cenami ktore podajecie,ale trudno, potrzebne sa szybko,wiec jesli zrobi dobrze i porzadnie to niech robi i za 160 zl..
Dziekuje wszystkim za pomoc:)

p.s. pytanie z cyklu lamerskich: na jakims forum widzialem cos takiego,ze jak ktos pomoze ci odpisujac na twoj temat to naciskasz takiego plusika kolo jego nicku...tutaj tez chcialem zrobic cos takiego,ale nie moge znalezc..chyba,ze nie ma takiej opcji. Oswieccie mnie:)

pozdrawiam
mrf

prz3mo
15-06-05, 19:04
p.s. pytanie z cyklu lamerskich: na jakims forum widzialem cos takiego,ze jak ktos pomoze ci odpisujac na twoj temat to naciskasz takiego plusika kolo jego nicku...tutaj tez chcialem zrobic cos takiego,ale nie moge znalezc..chyba,ze nie ma takiej opcji. Oswieccie mnie:)

Nie ma tu takiej opcji :) Zawsze mozesz komus wysłać zgrzewkę piwa :D

siemaR
15-06-05, 20:25
słabo szukałeś jak są do kupienia to na pewno się da, np tutaj i pewnie jeszcze gdzieś indziej: http://www.automotosklep.pl/witryna_ie.htm - 42 pln.

Pati
15-06-05, 20:41
jesli mialbym opcje regenerowane za 160 albo nowe za 200 to wybór mam oczywisty... nowe.

siemaR
15-06-05, 20:50
Pati, trochę to nie tak, bo kolega ma do zrobienia 2 strony - 2x200. Ale i tak jestem za kupieniem nowych kompletnych wahaczy :) , bo za chwilę okaże się że do wymiany, albo regeneracji są tuleje wahacza - i to będą kolejne 4 sztuki po 30 - 40 zl, plus zabawa z wymianą tego - a tak masz całe nowe wahacze ;)

Pati
15-06-05, 20:52
no o tym wlasnie mowie. sworzen to nie jedyna rzecz w wachaczu ktora sie zuzywa...

barni
15-06-05, 21:42
no wlasnie..regeneracja jednego kosztuje 80 a nie 160 zl... SIEMAR - kurcze moglem kupic nowe,ale za pozno zauwazylem Twoj link...a w calym miescie szukalem i pukali sie w glowe mowiac,ze gornych sworzni nie mozna kupic oddzielnie..no coz - pozostawie bez komentarza ta sprawe. Chyba trzeba by bylo rozkrecic jakis wlasny, "bardziej kompetentny" interes:)

Najwazniejsza sprawa bylo to,ze dobre sworznie potrzebowalem praktycznie "na wczoraj",wiec ten gosc mnie uratowal,zgadzajac sie zrobic to szybko,chociaz niezbyt tanio. No mam tylko nadzieje,ze nie zrobi fuszerki bo powiem zeby sobie z tych wahaczy kolczyki zrobil :]

dzieki wszystkim za pomoc
pozdrawiam
mrf

Dominik_bb
15-06-05, 23:20
Na allegro tez są po 89zł sprawdz sobie a znajdziesz