oli11
16-05-12, 23:14
Witam,
objawy i spostrzeżenia:
- skaczące obroty po rozgrzaniu i dodaniu gazu i puszczeniu 1000-1500, czasem raz skoczy i się unormuje czasem 5 razy, podkręciłem śrubkę na przepustnicy na maksa, kiedy ją odkręcę obroty szaleją jeszcze bardziej i są wyższe,
- wyższe niż normalnie obroty po zapaleniu silnika ok 1700-1800 po rozgrzaniu 1300,
- wcześniej 2-3 razy słyszałem świst - gwizd spod maski,
- dziś wykryłem nieszczelność (dmucha powietrze) na uszczelce między kolektorem ssącym a blokiem silnika z prawej strony uszczelki,
- samodiagnostyka wykazuje błąd 14 - zawór biegu jałowego IAC (krokowy),
zrobione:
- czyszczenie zaworu IAC i przepustnicy,
- sprawdziłem wg manuala:
http://img13.imageshack.us/img13/34/iacz.jpg
1. nie mam napięcia akumulatora między stykiem 2 kabel żółto-czarny a masą,
sprawdziłem ciągłość między tym stykiem a ostatnią dużą złączką pod maską która potem idzie już do kabiny i jest ciągłość ale jest też ciągłość z kabelkiem czerwonym w tej samej złączce...? jakieś połączenie kabli?
2. nie słychać klikania zaworu iac po zwarciu 26 pinowej wtyczki ECM
pytanie:
czy zawór IAC (krokowy) padł bo uszczelka padła albo odwrotnie? czy tylko wymiana uszczelki załatwi sprawę?
objawy i spostrzeżenia:
- skaczące obroty po rozgrzaniu i dodaniu gazu i puszczeniu 1000-1500, czasem raz skoczy i się unormuje czasem 5 razy, podkręciłem śrubkę na przepustnicy na maksa, kiedy ją odkręcę obroty szaleją jeszcze bardziej i są wyższe,
- wyższe niż normalnie obroty po zapaleniu silnika ok 1700-1800 po rozgrzaniu 1300,
- wcześniej 2-3 razy słyszałem świst - gwizd spod maski,
- dziś wykryłem nieszczelność (dmucha powietrze) na uszczelce między kolektorem ssącym a blokiem silnika z prawej strony uszczelki,
- samodiagnostyka wykazuje błąd 14 - zawór biegu jałowego IAC (krokowy),
zrobione:
- czyszczenie zaworu IAC i przepustnicy,
- sprawdziłem wg manuala:
http://img13.imageshack.us/img13/34/iacz.jpg
1. nie mam napięcia akumulatora między stykiem 2 kabel żółto-czarny a masą,
sprawdziłem ciągłość między tym stykiem a ostatnią dużą złączką pod maską która potem idzie już do kabiny i jest ciągłość ale jest też ciągłość z kabelkiem czerwonym w tej samej złączce...? jakieś połączenie kabli?
2. nie słychać klikania zaworu iac po zwarciu 26 pinowej wtyczki ECM
pytanie:
czy zawór IAC (krokowy) padł bo uszczelka padła albo odwrotnie? czy tylko wymiana uszczelki załatwi sprawę?