PDA

Zobacz pełną wersję : Pytanko odnosnie resetu kompa D15Z6 (i nie tylko)

madey
14-06-05, 20:41
A zaczelo sie od tego: resetowalem kompa (wyciagniecie bezpiecznika 7.5A BACKUP)-(civic D15Z6) perenascie sekund i montaz na miejcse po czym czekalem do nagrzania sie silnika (tylko wolne obr.) i w momecie wlaczenia sie dmuchawy uwazam ze zakonczylem tez reset ale z tego co wyczytalem na tym forum podobno powinien sie zresetowac zegarek i radio w samochodzie (radio owszem reset byl) ale nie zegarek
Skutek zaden(chyba) podobno powinien sie odmoolic troszeczke(moim zdaniem bez zmian). A moze to nie zadzialalo bo zegarek mial prad przez caly czas.(i komp moze tez)
Fajnie by bylo gdyby ktos z Was podpowiedzial poczym mozna rozpoznac ze reset owego kompa ze sie udal bo ja nie mam pojecia :?

boomer
14-06-05, 20:50
Odmulic? Eee spodziewales sie ze po resecie nagle zacznie fruwac? Procedura byla ok. Ale poszukaj w archwium po co robi sie reset kompa. W jakich przypadkach i co wtedy daje. Co do resetu zegarka i radia to nie zawsze. W moim zegarek sie nie resetuje

madey
14-06-05, 20:56
nic o fruwaniu nie wspomnialem a o odmooleniu pisalem podobno (czyli nie jestem pewien )ale chodzi mi o to po czym mozna poznac ze faktycznie komp mial reset :grin:

LIO
14-06-05, 22:02
po takim resecie auto dostaje podstawowe mapy i dopiero podczas kolejnego odpalenia i twojej jazdy optymalnie sie dostosowuje. I teraz wszystko zalezy od twojej jazdy, jak on sie nauczy.
Ale jesli masz auto czyms innym zmulone (bo podejzewam, ze wczesniej ci lepiej jezdzilo, z twoich odczuc, a teraz gorzej), np filtrem powietrza, paliwa, ukladem wydechowym itd. to reset nic tutaj nie pomoze.

MacK
14-06-05, 22:11
... ale chodzi mi o to po czym mozna poznac ze faktycznie komp mial reset :grin:
odłącz akumulator a będziesz pewien ;)

LIO
14-06-05, 22:24
albo komputer