Zobacz pełną wersję : d15b7 grzeje się ... Prosze o pomoc
Witam. Ostatnio w trasie pękła mi górna rura od chłodnicy . Sporo wyciekło buchneło parą itd itd. Po wymianie rurki było wszystko ok przez około 100km . Dziś zaczęła mi skakać temperatura jak szalona. Co może być tego przyczyną proszę o pomoc.
Plyn dolewany , termostat , chłodnica , UPG - to mogą być przyczyny.
płyn w zbiorniczku max , termostat wygląda że też ok , wiatrak się załącza ..
Prawdopodobnie termostat
W 5G forum często spotykałem tematy o termostacie króry cie zacina
Albo w pozycji zamknietej albo otwartej
j
jeszcze odpowietrz układ chłodzenia.... miałem to samo pare dni temu wymiana termostatu i termowłącznika nic nie dała, odpowietrzałem układ chyba z 20 min przy obr. 3/4 tys i teraz jest ok... zastanawiam sie gdzie była przyczyna ale teraz jest dobrze...
płyn w zbiorniczku max
jak na max, w chłodnicy musi byc max , a zbiorniczek na srodku pomiedzy kreskami Min/max.
sciagnijcie sobie manuala i czytac , czytac , czytac, ( a jak sie czytać niechce , to przynajmniej poogladac obrazki )
jak na max, w chłodnicy musi byc max
Nie dokońca, ja przy zrąbanej UPG mialem plyn max ,a w chłodnicy sucho, po za tym jak korek chłodnicy zepsuty to też możę być różnie, ale kolegi bluem77 to raczej nie dot.
to wtedy masz normalne ze wywala do zbiorniczka przy walnietej UPG , ale niezawsze , jak masz zamkniety termostat tez bedzie wywalac.
Piszesz ze termostat jest OK , jak sprawdzasz ?
Postaraj sie najpierw wyeliminowac drobnostki , zanim zdejmiesz czapke.