PDA

Zobacz pełną wersję : cisnienie w cilindrach a spalanie oleju

krisusss
24-07-07, 12:52
Witam wszystkich :speszony: mam problem z olejem.bylem dzis u mechanika i sprawdzalem cisnienie w cylindarach 12,5 :12,5 :11,5 :12,5 powiedzial mi ze do wymiany pierscienie, wyciekow z pod uszczelek brak z plynem cxhlodniczym tez jest ok.kopci przy duzych obrotach.Auto mam od 2 miesiecy i wszystko bylo ok.od wymiany oleju zaczelo sie byl wlany mobil 10 na 40 ale tak go zaczelo brac ze wymienilem na mineralny. jak mu za duzo oleju wleje to pluje z rury.Moje pytanie brzmi czy to napewno pierscienie??moze tylko uszczelniacze na zaworach silnik d14a4 z 98r z przebiegiem160 co niechce mi sie wierzyc za wszelkie odpowiedzi z gory dziekuje :aloha:

skolopendra
24-07-07, 14:29
na pewno pierścienie,nie uszczelniacze,które to przy okazji też wymień

i wszystko bylo ok.od wymiany oleju

zapewne sprzedający wiedział ze silnik jest w tragicznym stanie
i dolał do oleju jakiś paskudztw :/

a z wymianą je wypłukałeś ot

krisusss
24-07-07, 18:32
:( kopci sie jak z traktoru boje sie ze wyjda jakies dodatkowe jaja :( i wdodatku olej na misce olejowej gdzie jest wymieniona uszczelka i sruba od wymiany oleju. Tez nie mam pojecia skad to cieknie.chcialem honde to mam skarbonke.Czy trzeba robic szlif bo mechanik mi mowil ze raczej nie!!Boje sie ze moze sa jakies pekniecia na bloku.nie wiem co mam robic.

skolopendra
24-07-07, 18:37
Boje sie ze moze sa jakies pekniecia na bloku.nie wiem co mam robic.

w najgorszym wypadku zmień silnik
za ok 1000zł kupisz ten sam,a i z jaką taką gwarancją

chcialem honde to mam skarbonke

miałeś pecha.to dość nowe autko na takie problemy :/

krisusss
24-07-07, 18:46
Wlasnie nie wiem czy kupic silnik czy remoncik.za robozizne bym zaplacil 400zl +czesci i jak by cos dalej wychodzilo to robota i tak w tej samej cenie.A kupic silnik i znowu cos nie tak tylko fakt faktem zostaje mi kupa czesci.I widzialem po minie kolesa ze drozsza robota by byla.

tomek_m
12-08-07, 21:24
silnik d14a4 z 98r z przebiegiem160 co niechce mi sie wierzyc za wszelkie odpowiedzi z gory dziekuje :aloha:

a moze przebieg to nie 160k a 260 lub wiecej :/

Wally
13-08-07, 11:15
Z tego co sie orientuje to calkiem zdrowy silniczek za uczciwe pieniadze oferuje w chwili obecnej Tomac w dziale Sprzedam. Chyba 800pln za komplecik ze skrzynia i poloskami