PDA

Zobacz pełną wersję : Przewody zapłonowe Civic D15Z3

kamsmol
14-05-12, 11:17
Witam wszystkich.
Potrzebuje informacji na temat przewodów zapłonowych do Civica 5D D15Z3. Zamówiłem Seiwe L34007 (jak katalogi podają) i niestety nie pasują wogóle:/ Czy ktoś z was kupował do tego silnika przewody Seiwa i jakie miały oznaczenie??? Co polecacie innego (jakiej firmy) do tego silnika ???

Pozdrawiam
Kamil

Karolniki
14-05-12, 12:07
Hej ja w moim D16Y3 założyłem przewody Seiwa i pasują idealnie a do tego są znakomitej jakości :D

kamsmol
14-05-12, 12:22
Hej ja w moim D16Y3 założyłem przewody Seiwa i pasują idealnie a do tego są znakomitej jakości :D

Wlasnie slyszalem duzo pozytywnych opini o przewodach seiwa, ale niestety nie wiem jaki numer katalogowy maja do D15Z3 aby pasowały na 100%

kyzer
16-05-12, 22:34
W takim razie też się podpisuję i prosze o info bo czeka mnie wymiana.

anticorr
16-05-12, 23:09
Na 100% pasują NGK, z tym że cena ~350zł, Seiwa to średniawka, albo Magnecor http://gt4.istore.pl/pl/przewody-zaplonowe-magnecor-honda-civic-1-5i-vt-16v-sohc.html#op1

dudi189
17-05-12, 09:00
miałem seiwa i wytrzymały ok 12tyś i byłem dumny że nie przepłaciłem, podczas gdy któregoś dnia jechałem i auto przerywało na niskich obrotach, wymieniłem wtedy kopułkę i palec bo nie dochodziła do mnie myśl że to wina ,,nowych,, przewodów ale okazało się że jest bez zmian.
Włożyłem stare przewody które jeździły 220tyś km i wszystko wróciło do normy, jak masz kupować seiwa to lepiej trzymaj w bagażniku ze sobą bardzo stare ale lepsze przewody. Teraz mam ngk ponad rok, żadnych problemów ale i tak w kole zapasowym trzymam oryginały.. jak masz kupować seiwa to lepiej dołożyć do ngk bo nawet na nie patrząc widać że są lepszej jakości. ngk są bardziej elastyczne i lepiej pasują na wcisk na świece

mirasek
17-05-12, 09:19
Kupcie oryginały i problem z głowy na następne kilkanaście lat. Wbrew pozorom wychodzi najtaniej, ja już się nauczyłem że nie stać mnie na tanie rzeczy. NGK też podobno niezłe.

kamsmol
17-05-12, 09:38
Przewody zakupione. Wybór padł na NGK i pasuja idealnie.