Zobacz pełną wersję : Komp sam przełącza mapy...
Kondraczek
13-05-12, 23:34
Siema, mam problem z przerobionym kompem PM6. Wrzucone ma dwie mapy, odcinkę na zimnym, procedurę itp. Problem polega na tym że zależnie od humoru sam sobie przełacza mapy. Wstepnie w środku wszystko wygląda OK, nie ma zimnych lutów, urwanych kabelków ani nic podobnego. Ma ktoś pomysł gdzie jest przyczyna?
któryś czujnik Ci nie domaga,
sprawdź wszystkie,
może silnik masz niedogrzany ?? albo lambda do dupy ? nie mam pojęcia, posprawdZaj
a co to ma do kompa z dwoma mapami??
przełącza z której na którą? jak przełącznik jest "włączony" czy "wyłączony"?
Kondraczek
14-05-12, 09:42
przełącza z której na którą? jak przełącznik jest "włączony" czy "wyłączony"?
Hmm, tego to nie wiem bo jeżdżę teraz na seryjnym kompie. Myślisz że to może być wina przełacznika?
wątpię, żeby coś się działo z samą kością - jak już by była uszkodzona, to nie przełączałaby między mapami, tylko by wywaliła checka i ecu by przeszedł w tryb awaryjny.. więc awaria leży po stronie przełącznika lub jego obwodu
val_dal, jak nie masz pojęcia to nie pisz w ogole.
Soldi dobrze mówi
Kondraczek
14-05-12, 22:34
OK, na dniach jak znajde chwile to wrzucam tego kompa i zbadam o co mu kaman. Rozumiem, że przełącznik jest tak podłączony że jego obwód jest zamknięty albo otwarty? Czyli mogę go odłączyć i połączyć bezpośrednio kable, albo rozłączyć?