Zobacz pełną wersję : Brak Napięcia w Koste od Radia
Ostatnio wymieniałem oświetlenie wewnetrzne w samochodzie bo jak go kupiłem to nie działało... prawie wszystko zakończyło sie skucesem ale gdy na koniec podłączyłem radio nie włączyło się. Sprawdzałem miernikem napięcie na kostce i nie ma ( przed wymianą radio działało) Co może być przyczyną??
A może by tak bezpiecznik sprawdzić ?
bezpiecznik sprawdziłem i przy radiu i w skrzynce:(
vnv_nation
10-05-12, 21:31
To widocznie gdzies kabelek jest przerwany skoro prad nie dochodzi a bezpieczniki cale. Proste logiczne jak dla mnie. Nikt ci nie powie w ktorym miejscu musisz poszukac albo podjechac do elektryka jak sie nie znasz na tym.
kable były wypinane bardzo ostrożnie i były prawie nie ruszane... bezpieczniki całe nic nie wywaliło tak jak mówiłem sprawdzałem zegarek działa i podświetlenie tylko zauważyłem że za każdym razem kiedy przekrecam stacyjke zegarek sie restartuje co mu sie nigdy nie zdarzało zawsze chodził cały czas... ja pier... kolejny wydatek
sprawdź bezpieczniki pod maską przy akumulatorze jest czarna skrzynka, na obudowie jest rozmieszczenie bezpieczników, sprawdź bezpiecznik ecu i back up, możliwe też że się gdzieś źle wbiłeś jak robiłeś oswietlenie i robi się zwarcie, jak to jest powiązane z zegarkiem to te bezpieczniki pod maską..
wielkie dzięki :) usterka naprawiona, rzeczywiście okazało się ze spalił się bezpiecznik back up pod maską... a dlatego że zwarcie się zrobiło jakis zółty i niebieski kapelek były przerwane od kostki radia nie wiem od czego były ale ja go nie przerwałem zaizolowałem go tylko i gitara:)
bezpiecznik sprawdziłem i przy radiu i w skrzynce:(
Yyyy? to jak ty to sprawdzałeś, że tak spytam? ; )
sprawdziłem przy radiu najpierw potem gdy zmierzyłem że napięcia nie ma w kostce sprawdziłem bezp. pod kierownicą od radia i tyle nie sądziłem że jest jeszcze pod maską