PDA

Zobacz pełną wersję : Brak Napięcia w Koste od Radia

Oma
10-05-12, 20:22
Ostatnio wymieniałem oświetlenie wewnetrzne w samochodzie bo jak go kupiłem to nie działało... prawie wszystko zakończyło sie skucesem ale gdy na koniec podłączyłem radio nie włączyło się. Sprawdzałem miernikem napięcie na kostce i nie ma ( przed wymianą radio działało) Co może być przyczyną??

probestic
10-05-12, 20:30
A może by tak bezpiecznik sprawdzić ?

Oma
10-05-12, 21:01
bezpiecznik sprawdziłem i przy radiu i w skrzynce:(

vnv_nation
10-05-12, 21:31
To widocznie gdzies kabelek jest przerwany skoro prad nie dochodzi a bezpieczniki cale. Proste logiczne jak dla mnie. Nikt ci nie powie w ktorym miejscu musisz poszukac albo podjechac do elektryka jak sie nie znasz na tym.

Poll
10-05-12, 21:33
A zegarek działa?

Oma
10-05-12, 22:44
kable były wypinane bardzo ostrożnie i były prawie nie ruszane... bezpieczniki całe nic nie wywaliło tak jak mówiłem sprawdzałem zegarek działa i podświetlenie tylko zauważyłem że za każdym razem kiedy przekrecam stacyjke zegarek sie restartuje co mu sie nigdy nie zdarzało zawsze chodził cały czas... ja pier... kolejny wydatek

dudi189
11-05-12, 09:42
sprawdź bezpieczniki pod maską przy akumulatorze jest czarna skrzynka, na obudowie jest rozmieszczenie bezpieczników, sprawdź bezpiecznik ecu i back up, możliwe też że się gdzieś źle wbiłeś jak robiłeś oswietlenie i robi się zwarcie, jak to jest powiązane z zegarkiem to te bezpieczniki pod maską..

Oma
11-05-12, 10:27
wielkie dzięki :) usterka naprawiona, rzeczywiście okazało się ze spalił się bezpiecznik back up pod maską... a dlatego że zwarcie się zrobiło jakis zółty i niebieski kapelek były przerwane od kostki radia nie wiem od czego były ale ja go nie przerwałem zaizolowałem go tylko i gitara:)

Poll
11-05-12, 18:35
bezpiecznik sprawdziłem i przy radiu i w skrzynce:(

Yyyy? to jak ty to sprawdzałeś, że tak spytam? ; )

Oma
11-05-12, 19:33
sprawdziłem przy radiu najpierw potem gdy zmierzyłem że napięcia nie ma w kostce sprawdziłem bezp. pod kierownicą od radia i tyle nie sądziłem że jest jeszcze pod maską