PDA

Zobacz pełną wersję : dziwne Obroty silnika

Oma
09-05-12, 22:53
Mam od paru miesięcy Honde Civic 1.4 B 1999r. martwię się o zawory gdyż pomrukuje jak diesel na wolnych obrotach :(

straznik
09-05-12, 23:32
To moze wyreguluj?:) Czy wolisz sie nadal martwic?:)

sucharek
10-05-12, 00:30
albo sprzedaj :)

Oma
10-05-12, 09:46
chętnie bym wyregulował ale patrząc na mechaników z moich okolic nie wiem czy bym dał im koło odkręcić :-) więc troche strach... bo mogą ustawić i bedzie mi w h.j palić a tak to ma kopa i mało pali:) nie wiem już sam ile takie coś może wogóle kostować?? i czy ktoś to już robił w swojej hani?

probestic
10-05-12, 09:53
Bez urazy, ale określ się w takim razie czego oczekujesz ...
Nikt tu nie jest wróżką.
Ceny różne, od 50 pewnie i do 150, kto ile sobie krzyknie. Robił ktoś w swojej Hani ? No pewnie 3/4 forum :D

Poll
10-05-12, 15:47
Albo kupić z hydroregulatorami - golfa IV ; D Podjedź do większego miasta. To, że mieszkasz w małej mieścinie, nie znaczy, że mur i szlaban jest -do tego zakaz wyjazdu.

Oma
10-05-12, 20:12
dobrze wiedzieć... jestem ciekaw czy po prostu reg. pomoże i bedzie słychać cichy szmer jak to w japończykach

Humelix
10-05-12, 20:33
Gościu regulacja zaworów to jedna z najłatwiejszych rzeczy regulacja około 40-50zł zależy jaki dostęp. Sciągasz świece odpinasz odme sciągasz pokrywe zaworów jak masz długo nie ruszaną to sobie odrazu kup pod nią uszczelkę ale nie koniecznie szczelinomierz kluczyk oczkowy i śrubokręt i jazda wdł manuala szukasz jakie mają bydz odstepy i jedziesz z koksem zrób pózniej przekręć kółkiem na biegu o dwa pełne obroty jak nic się nie bloknie to zamknij pokrywe daj świece i oddpal i nasłuchuj jak nie wali nic jest git jak będzie ci bardziej klekotać to pomyliłeś kolejność cylindrów lub zawór dolotowy z wylotowym. pozdro 30minut pracy jak siewie o co chodzi.

Oma
10-05-12, 21:05
dzięki:) ale chyba pojade z tym do mechanika i uszczelke też wymienie bo mi się taki ogra tam zbiera (kurz z olejem) pewnie była wcześniej katowana albo olej za rzadki :)