Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Czy ktos to ma lub o tym czytal lub slyszal opinie ?

Adam R.
14-06-05, 01:57
http://images.channeladvisor.com/Sell/SSProfiles/30061886/Images/Vtechmoniter.jpg
JDM LCD Moniter Display Vtec Controller
Reset your Vtec Value Work by timing lo-Cam to High-Cam
Ajust from 2k RPM to 8k PRM
Ajustable Vtec Engagement Point

ppm702
14-06-05, 13:15
Szkoda, że mój kanarek to nie vtec, bo chętnie bym to wypróbował - wygląda z opisu nadzwyczaj ciekawie :D Może znajdzie się chętny?

Adam R.
14-06-05, 13:27
no wlasnie ja sie nad tym zastanwiam bo ma shift lighta i sterowanie vtec`iem a tanie nie jest

przemir
14-06-05, 13:46
indicator light to to samo co shift light czy bardziej - to jest to samo co robil bodajrze Vass - czyli Vtec light ?

Adam R.
14-06-05, 13:56
indicator light to to samo co shift light czy bardziej - to jest to samo co robil bodajrze Vass - czyli Vtec light ?jest jedno i drugie

elmer
14-06-05, 17:07
Czyli co wlasciwie to robi?

lukiasz
14-06-05, 17:21
Czyli co wlasciwie to robi?

dobre pytanie

elmer
14-06-05, 17:23
Bo ten opis jest nie po angielsku i ciezko mi to rozkminic.
Ale wyglada na to, ze to po prostu kontroler VTEC`a wraz z kontrolka oraz shift-lighte`em.

Adam R.
14-06-05, 18:43
Bo ten opis jest nie po angielsku i ciezko mi to rozkminic.
Ale wyglada na to, ze to po prostu kontroler VTEC`a wraz z kontrolka oraz shift-lighte`em.dokladnie tak no i jeszcze wyswietla obroty a reszta nie jest wazna

MacK
14-06-05, 22:07
A wg mnie jest to tylko tandetna zabawka pozwalająca na przesuniecie załączanie Vtec'a w zakresie obrotów 2000-8000/min, oraz lampka sygnalizująca załączenie witka. Pozwala to tez prawdopodobnie załączać witka na zimnym silniku :!: oraz w czasie postoju :!: :evil: . Widziałem gdzieś kiedyś schemat podłączenia tego czegoś. Polega on na przecięciu kabla pomiędzy ECU i zaworem załączanie witka oraz na podpięciu masy(GND), napięcia (+12V) i sygnału z ECU sterujacego obrotkiem (IGN). Obcięty kabel od zaworu witka wpina się do tej zabawki i jazda. Czyli brak sterowania Vtec'kiem na podstawie temp. silnika, prędkości pojazdu i obciążenia. Tylko na podstawie obrotów. Wnioski wyciągnijcie sami. Pozdrawiam