PDA

Zobacz pełną wersję : klima z VTI czy pasuje do innych cifów???

przemo
14-06-05, 00:27
Witam,czy ktoś się orientuje czy klima z cifa VTI sedan 1994 rok będzie pasowała do innych civiców zarówno różniących się wersją silnika jak i rocznikiem? I jeżeli tak,to prosiłbym Was również o info do ajkich będzie pasować?
Z góry bardzo dzięki.

TheMc
14-06-05, 00:37
a ja wlasnie chcialbym sie dowiedziec co nalezy zrobic aby klima np: z d15z1 pasowala do b16a2. Cos sie czyms rozni tylko niewiem wlasnie co.. anyone?

Kvasir
14-06-05, 01:45
No więc panowie z katalogu firmy NISSENS czyli jednej z lepszych firm zajmujących się produkcją chłodnic i klimatyzacji do samochodów wynika iż do d15 i do b16 wchodzą dokładnie te same części. Jak ktoś ma jakieś szczegółowe pytania to na pw. Zagrzebę w katalogu i wszystko będzie wiadomo.

ZAKi
14-06-05, 02:16
Wszystkie cześci są te same. Z tego co pamietam jedynie uchwyt mocujący sprężarkę w serii B jest inny niż w serii D.

Peter
14-06-05, 10:16
A jak wyglada sprawa z klimatyzacja od D14? Bedzie pasowała do innych?

Prezesiak
14-06-05, 10:17
No to ja sie podlacze z tematem bo mam klime z VTi EK4 i mam coupe EJ8 bez klimy. Zastanawialem sie czy bedzie pasowala

Pati
14-06-05, 12:58
raczej między budami (EG/EK) nie bedzie pasowac. o ile mechanika bedzie (tzn sprężarka i chłodnica) to rurki już niekoniecznie.

bartolini55
09-07-06, 23:21
a czy cala elektryka klimy jest taka sama w b i w d serii??
potrzebuje schemat elektryczny klimy do ek4 i nie wiem czy ten od innych jest taki sam??

kosiniak
10-07-06, 09:42
raczej między budami (EG/EK) nie bedzie pasowac. o ile mechanika bedzie (tzn sprężarka i chłodnica) to rurki już niekoniecznie.
chyba odwrotnie wlasnie, chlodnica rurki i reszta poza sprezarka powinny pasowac, sprezarka ma inne mocowania :)

mighty
10-07-06, 11:28
chyba odwrotnie wlasnie, chlodnica rurki i reszta poza sprezarka powinny pasowac, sprezarka ma inne mocowania n
dokladnie :) nie pasuje łapa i sprężarka

LIO
10-07-06, 15:32
chyba odwrotnie wlasnie, chlodnica rurki i reszta poza sprezarka powinny pasowac, sprezarka ma inne mocowania :)

Chyba jednak Pati dobrxze napisal, bo jego wypowiedz tyczyla sie pierwszych postów i kompatybilnosci klimy miedzy różnymi generacjami civiców.
Zatem ksztal rurek moze nieco nie pasowac, jak równiez element tunelu z nadmuchem nie bedzie pasowal. Chlodnice sa wymienne. Sprezarki sa pod konkretne serie silników i musza byc razem z odpowiednimi lapami od tych silników.

Elektryki to w zasadzie dodatkowej tam nie ma i tutaj problemów byc nie powinno. Chyba ze jakies drobne, a wtedy to juz kwestia odpowiedniego OBD (tak mi sie wydaje w tej kwestii)

kosiniak
10-07-06, 16:09
Chyba jednak Pati dobrxze napisal, bo jego wypowiedz tyczyla sie pierwszych postów i kompatybilnosci klimy miedzy różnymi generacjami civiców.
no napisal ze z ek nie bedzie pasowac do eg a z tego co kojaze to bedzie

ARTX
10-07-06, 16:50
no napisal ze z ek nie bedzie pasowac do eg a z tego co kojaze to bedzie
nie bedzie bo EK to 6gen a EG to 5gen :)
tak jak juz zostało powiedziane.. rozni sie tylko łapa i sprezarka wiec jesli to zmienimy na odpowiednie do naszego modelu to reszta podpasuje, oczywiscie mowa o tej samej generacji.

kosiniak
10-07-06, 17:07
czyli jzu wiadomo ze z 5g nie pasuje do 6g i odwrotnie, w generacjach zas wsio ejst ok tylko mocowanie i sprezarka nie pasuja :)