Zobacz pełną wersję : swap B16A1 na miejsce D14A2 pomoc
witam jak w tytule szukam pomocy w swapie a dokładnie moje pytanie brzmi co może nie pasować ? gdzieś czytałem że łapy ale nie mogę odnaleźć tego tematu wiec zwracam się o pomoc
Tak pokrotce to lapy, elektryka, sprzeglo na linke.
Nic chyba nie będzie pasować ;) Cały osprzęt, półośki, łapy, skrzynie od b16a2 trzeba będzie kupić.
Musisz mieć wszystko łapy, skrzynie, kolektory, rozrusznik, alternator,półosie, komputer najlepiej p28, wiązkę albo przerobić tą co masz albo założyć silnikową od b16 i trochę podłubać. Musisz mieć wszystko
Szybciej i łatwiej wymienić co pasuje :D Nawiasem mówiąc musisz szukać kompletnego swapa bo jak będziesz kupował na raty to tylko przeciągniesz odpalenie auta w czasie ;)
mam za 2200 całego jeżdżącego EE8 za dobrym silnikiem B16A1 skrzynia od A2 już jest można powiedzieć załatwiona i więc co jeszcze niech ktoś jakoś konkretnie się wypowie jakie łapy i od czego je wziąć ? itp.
Swap do 6gen 5d? Jak tak to łapa tylna od MB6 chyba.. (jak coś mam taką :p)
raczej ej9, ale dopóki zainteresowany nie napisze do jakiej budy, to można sobie gdybać ;)
no chyba widać jakim jeżdżę ( MA jak by co D14a2 )
no to komplet poduch z MB6/MC2 najlepiej (mocowanie do bloku od strony rozrządu też).. silnik będzie wisiał na 3 łapach (trochę słabo bo na seryjnych będzie się bujał), chyba że użyjesz skrzyni z hydraulicznym sprzęgłem (jak z resztą wszyscy radzą i dobrze mówią), to dojdzie jeszcze jedno mocowanie przy prawej podłużnicy
jakbyś był zainteresowany, to miałbym wszystko co można podczepić razem ze skrzynią s9b ;)