PDA

Zobacz pełną wersję : zamiennik zderzaka przód

dR.LasCa
07-05-12, 13:54
Warto kupować zamiennik zderzaka przedniego na alledrogo? Jak z jego jakością? Chodzi mi o zderzak do eg

Kubuniek
07-05-12, 13:57
Ja kupiłem i nie ma jakiejś wielkiej tragedii. Pod lewym reflektorem jest minimalnie za duży prześwit, ale tak to bywa z zamiennikami.

dR.LasCa
07-05-12, 15:47
jest tak samo giętki jak orginał, czy gorzej?

vnv_nation
07-05-12, 17:00
Poszukaj lepiej oryginalu w dobrym stanie, wyczysc pomaluj i napewno bedzie lepszy niz zamiennik

kaczy_skc
07-05-12, 21:23
Za oryginał w dobrym stanie chcą ze 200zl.
Musiałem wymienić zderzak u siebie, bo seryjny był tak połamany, że nie było sensu go ratować.
Wziąłem najtańszy z allegro (99 zł z przesyłka chyba) nastawiając się, że nie będzie pasować idealnie i trzeba coś będzie opalarką podziałać :D
O dziwo zderzak pasuje wręcz idealnie, zero szpar czy dziur !!!

vnv_nation
07-05-12, 21:36
Akurat dobrze trafiles :) przy takich zamiennikach to loteria, nie bez powodu uzywki sa drozsze przewaznie.

Michał102
07-05-12, 21:54
Te zamienniki są produkowane w chinach czy tam innym tajwanie pod namiotami... kontroli jakości nie ma toto żadnej i jeden pieron wie na co się trafi. Sam miewam styczność z całą masą różnych takich zderzaków do różnych modeli aut i niemal zawsze są problemy ze spasowaniem. W skrajnych przypadkach brakowało po kilka cm. materiału lub były spore "nadwyżki" ;)

Kubuniek
07-05-12, 22:46
Wtedy istnieje opcja zwrotu do sprzedającego podając powód, że produkt nie pasuje. Wysyłają inny i pasujemy na nowo. Proste.

vnv_nation
08-05-12, 08:22
Wtedy istnieje opcja zwrotu do sprzedającego podając powód, że produkt nie pasuje. Wysyłają inny i pasujemy na nowo. Proste.

Jak chce ci sie kilka razy za przesylke placic to mozesz tak zrobic, bo nie wierze ze ktorykolwiek sprzedawca bedzie jeszcze dodatkowo pokrywal twoje koszta transportu, generalnie nie ma takiego obowiazku... a przesylka przedmiotu o takich gabarytach tania nie jest.

uczak
08-05-12, 09:22
Mam zamiennik i nie polecam... Po pierwsze nie pasuje a po drugie uderzylem kota i pekl! Tandeta straszna, lepiej dolozyc i kupic orginal

Kubuniek
08-05-12, 10:11
Ja oryginałem uderzyłem i też pękł :-).
Osobiście kupiłem stąd:http://allegro.pl/honda-civic-92-95-hb-zderzak-przod-przedni-nowy-i2323706609.html
więc można popytać jak ze zwrotem.

skilo_one
08-05-12, 11:13
Ja również miałem zamiennik. Wymieniłem z powodu kolizji, w której OEM się nieodwracalnie powyginał (ale nie pękł).
Co do zamiennika również nie polecam. Drobne uderzenie kończy się pęknięciem. OEM wytrzymałością i elastycznością bije na głowę zamienniki.

quality06
09-05-12, 16:48
nie wartoo... po pierwsze szpary, a pozniej lakier sie luszczy////... cos z wlasnego doswiadczenia.

kaczy_skc
09-05-12, 21:22
nie wartoo... po pierwsze szpary, a pozniej lakier sie luszczy////... cos z wlasnego doswiadczenia.

bo lakierować to trzeba umieć :P

Kubuniek
09-05-12, 23:20
Na tłuste się nie lakieruje :P

uczak
10-05-12, 09:35
A pozatym moj zamiennik jest krotszy niz orginal...

marcinoCRX
12-05-12, 22:16
lepiej nie iść na łatwizne kupuj oryginał troche popracujesz nad nim i na pewno lepiej siądzie niż zamiennik :)

maciu$
13-05-12, 00:32
Mam zamiennik i nie polecam... Po pierwsze nie pasuje a po drugie uderzylem kota i pekl! Tandeta straszna, lepiej dolozyc i kupic orginal

To co to, RoboKot był? Dobrze, że przodu nie przestawiło:p Zamiennik to loteria, te najtańsze z PolCaru w 90% nie pasują, te trochę droższe, nawet czasem dobrze pasują, ale żaden zamiennik nie ma takiej elastyczności jak OEM.
Co do zwrotów, nikt takiego nie przyjmie, ani tym bardziej nie będzie pokrywał kosztów wysyłek, ze względu na to, że gówno warty zderzak, za gówniane pieniądze nie dochodzi np. do lampy, nie wymagajmy od czegoś, co można nazwać najwyżej półproduktem jakości pełnowartościowego produktu w cenie dziesięciokrotnie wyższej (bo pewnie taka jest relacja kosztów tani zamiennik vs. nowy OEM).