Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : centralny - wtf ?

slayerek
06-05-12, 21:16
Witam, mam problem mianowicie mam centralny zamek, ktoregos razu zrobilem sobie wygluszenie drzwi matami (drzwi pasażera) itp, no i jakis czas pozniej centralny w drzwiach pasarzera przestal dzialać, przy okazji elektryka szyb, rozkrecilem okazalo sie ze wtyczka w drzwiach byla juz "wychodzona" wiec polutowalem kabelki wywalajac wtyczke. Podnoszenie szyb dziala, lusterko elektryczne dziala i teraz dziwna sprawa centralny z pilota otwiera otwieraja mi sie normalnei drzwi kierowcy a pasarzera nie.. (minimalnie porusza sie dzwignai do zamykanai otwieranai drzwi ) - tak jak by nei mialo siły. Natomiast gdy wsadzam kluczyk do stacyjki (nawet nie przekrecajac ani nic ) centralny z pilota dziala normalnie lewe i prawe drzwi... Ktoś może wie oco chodzi ? czy po wlozeniu kluczyka do stacyjki zwieksza się jakoś napięcie i silownik dziala mocniej ? co zrobic aby wszystko "grało" jak należy?
Z gory dzieki za pomoc
Pozdrawiam

raq22100
06-05-12, 22:06
Dziwna sprawa, nic się nie zmienia, ew po zapaleniu silnika wzrasta napięcie ale niewiele, musisz rozebrać drzwi i sprawdzić miernikiem co dochodzi do siłownika, moze pomieszałes kabelki?

pzdr,

slayerek
07-05-12, 17:20
nie pomieszane.. pozatym jak by byly pomieszane to by mi nie otwieral jak klucyk siedzi w stacyjce.. dziala tak jakby dochodzilo zbyt male napiecie i silownik nei dawal rady.. gdy siedzi w stacyjce jest ok... o-0

Feniks333
07-05-12, 19:18
Weź miernik i zobacz jakie napięcie dochodzi do siłownika.

Son - Goku
09-05-12, 11:37
być może podczas postoju silniczek dostaje małe napięcie (aku słabe)

tak samo mam z szybami.

Jak mam auto włączone, to szyby chodzą git.

Na postoju dość spory spadek ruchu się toczy

lub3cki
14-05-12, 16:42
podepne się pod temat. U mnie jest podobnie. Pare dni temu trzeba bylo odpiąć aku zeby wydech pospawać. Teraz zauważyłem, że centralny od strony pasazera czasem działa czasem nie. Od strony kierowcy działa zawsze. Jak za pierwszym razem proboje otworzyc to dzialaja oba ale jak np zaraz chce zamknąc lub znowu otworzyć to wtedy dzuiała tylko od strony kierowcy a od strony pasazera widać ze probuje zadzialac, rusza się troszkę ale nic z tego. Dodam, że aku już nie jest najlepszy ale czy wtedy centralny od kierowcy działałby cały czas? Po wlozeniu kluczyka do stacyjki centralny wcale nie działa.

Czy coś mogło się zresetować podczas odpięcia aku? jeśli tak to jak to zaprogramować?