Zobacz pełną wersję : Problem po założeniu spręzyń H&R
Witam,
Wczoraj do mojego samochodu były zakładane sprężyny H&R
Na przód - 40
Na tył - 35
Nie wiadomo dlaczego samochód dziwnie stoi na tych sprężynach ponieważ teraz wygląda że siadł tak
Przód - 70
A tył jest wyżej niż była seria
Od razu napiszę że wszystkie sprężyny są na swoich miejscach
Ocb?
Help
Jedyne co moze byc to to ze załozyli Ci odwrotnie spręzyny, znaczy przód na tył a tył na przód
Na przód - 40
Na tył - 35
Skoro na pewno tyle obniżają to musiał byś pomylić tył z przodem ale jak mówisz ze "są na swoich miejscach" to zbytnio tu innych opcji nie ma
Napewno nie są pomylone przód z tyłem
Nawet jak wyciągnięte były sprężyny z tyłu to było widać, że jest krótsza od seryjnej a teraz samochód jest wyżej niż był na obniżających.
To że są krótsze to nic nie znaczy.
Podaj dokładne numery sprężyn i oznaczenia jakie są na nich.
Amortyzatory jakie? Bo może ktoś coś kiedyś kombinował i dlatego tył jest w kosmosie.
Napewno nie są pomylone przód z tyłem
Nawet jak wyciągnięte były sprężyny z tyłu to było widać, że jest krótsza od seryjnej a teraz samochód jest wyżej niż był na obniżających.
Nie ma innego wyjścia. przykro mi ale jednak są pomylone. Długość nie ma ŻADNEGO znaczenia. Ważna jest grubość.
Gwarantuję, że jak zamienisz je miejscami to będzie tak jak być powinno
Długość nie ma ŻADNEGO znaczenia. Ważna jest grubość.
That's what she said:P
sorki ale nie moglem sie powstrzymac:P
Co do tematu popieram lozka, jesli nie masz zadnych widocznych oznaczen na sprezynach to sprobuj sprawdzic czy na przodzie nie masz cienszych sprezyn. Bo to co opisujesz to typowe objawy sprezyn zalozonych odwrotnie.
VA na końcu oznaczenia przód.
HA na końcu oznaczenia tył.
Po co zakładasz drugi taki sam temat jak w pierwszym dostałeś odpowiedź?
Sprawdź co masz źle a nie męczysz dalej swoją teorią, że masz dobrze, jak masz źle.
Dzięki za odpowiedzi
Ale tam nikt konkretnie nic nie napisał. W takim razie zamienie i zobaczymy czy bedzie dobrze.