Greg_pl1
20-07-07, 20:10
Jak w temacie, bylem u znajomego no i na analizie spalin wyszlo, ze mam zbyt bogata mieszanke. Co moze miec wplyw na to ? Zaznacze, ze spalanie jest jak najbardziej OK (hmm z 7,5l w miescie, benzyna 98oktan, silnik D15B7 coupe seria wersja us), katalizator jak najbardziej jest, ale auto ma ok. 150 tys km przejechane (jesli wierzyc ;d) i w jakims stanie ten katalizator jest to ja nie wiem hehe
Co jest najbardziej prawdopodobnym kandydatem do wymiany ?
- sonda lambda ? (wtedy to by chyba z 10l palil ?)
- katalizator ? w sumie przymierzalem sie do tego, bo chyba 150tys km to juz rychlo w czas ?
- moze cos jeszcze ?
Zbytnio mi to nie przeszkadza, ale chcialbym wiedziec co ewentualnie wymienic, jaka moze byc przyczyna takiej, a nie innej mieszanki, auto to full seria, a przynajmniej nic mi o zadnych upgrade'ach nie wiadomo ;)
Co jest najbardziej prawdopodobnym kandydatem do wymiany ?
- sonda lambda ? (wtedy to by chyba z 10l palil ?)
- katalizator ? w sumie przymierzalem sie do tego, bo chyba 150tys km to juz rychlo w czas ?
- moze cos jeszcze ?
Zbytnio mi to nie przeszkadza, ale chcialbym wiedziec co ewentualnie wymienic, jaka moze byc przyczyna takiej, a nie innej mieszanki, auto to full seria, a przynajmniej nic mi o zadnych upgrade'ach nie wiadomo ;)