Zobacz pełną wersję : Wymiana rozrządu ?
Witam,
Mam pytanko, ja kształtuje się cena robocizny przy wymianie paska rozrządu razem z rolką napinającą ?
Posiadam Cifa '96 5D 1.4i (90 km)
Ja zapłaciłem ostatnio 64 za pasek, 108 za napinacz, 250 za wymianę całości. (1,5 VTEC '98)
kur..a to tak jak byś spytał jak wymienić żarówkę :bicie:
:szukaj:
Pytałem przed chwilą w ASO Hondy LARGO w Gdyni i za:
-pasek rozrządu + rolka
-wymiana oleju + filtr
-wymiana filtra powietrza
wycena to 164 zł. :d
Na bank tam jadę cena super no i wiadomo że chłopcy z Hondy znają się na robocie :)
[ Dodano: Pią 20 Lip, 2007 ]
kur..a to tak jak byś spytał jak wymienić żarówkę :bicie:
:szukaj:
nie wiem o czym mówisz , nie pij tyle ;)
No jakto o co? Masz przeciesz 2334 tematów i 435435234421 postów o wymianie rozrządu. Dodatkowo jest takie coś http://www.civicklub.pl/fi/search.php z czego korzystamy przed zadaniem pytania, ale to wszystko masz tu http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=74
A z tym piciem to swoją drogą ;)
Pytałem przed chwilą w ASO Hondy LARGO w Gdyni i za:
-pasek rozrządu + rolka
-wymiana oleju + filtr
-wymiana filtra powietrza
wycena to 164 zł. :d
Nie zgubiłeś przypadkiem jedynki na początku? ;) Chyba że dokładnie tak jak piszesz, więc dolicz:
-wymiane paska rozrządu + rolki
-olej
-filtr powietrza
:d
za 164 zł to by się z opłacało zrobić trasę Warszawa-Gdynia-Warszawa ;)
ja w Łodzi w ASO usłyszałem prawie 1500 ... podaj adres tego serwisu,, przyjade z łodzi i tak będzie mi się opłacać
jak znam LARGO to to musiało być 1640zł!
kolega Rufi3M zjadł zero...
SPUTNIK1957
21-07-07, 09:32
Mnie się wydaje że taka wymiana paska to nie jest kto wie jak skomplikowana, jesli ktoś ma jakieś w miare pojęcie o mechanice to wystarczy przeczytać manuala czy sam naprawiam i wykonać to samemu, oczywiście jesli ktoś nieczuje się na siłach to niech lepiej się za to nie zabiera bo pomylić sie nawet o jeden ząbek jest bardzo łatwo
jak znam LARGO to to musiało być 1640zł!
kolega Rufi3M zjadł zero...
Witam.
Dostałem odpowiedź z LARGO że 164 zł., przecież chodzi mi o samą robociznę !!!
przecież sam olej kosztuje ok 100 :), chyba ni myślaleś że mam na myśli z materiałem
Oczywiscie mam swoje części
164 - mile zaskakuje...
a ile dałeś za części i gdzie kupowałeś?
164 - mile zaskakuje...
a ile dałeś za części i gdzie kupowałeś?
Części kupowałem w focie, mam tam 30% rabatu, ceny nie pamiętam ale wystarczy katalog przejrzec, pasek kupilem Gates rolke NBK, filtry oczywiscie tylko Mann
wymiana paska i rolki jest bardzo prosta mi kolega wymienił za 80 zł.
Problem jest z odkręceniem śruby koła pasowego,jest dokręcona momentem 180Nm. w serwisie używaja do tego klucza z przekładnią planetarną. Ja miałem możliwośc dorobienia sobie klucza z długim ramieniem do przytrzymania koła i z ogromnym wysiłkiem odkręcilismy tą srube. Napiecie paska jest proste, spręzyna napina go automatycznie. No i przydałby sie klucz dynamometryczny coby ta srube dokrecic takim momentem.
PS. :hinczyk: rozrząd w hondzie jest super rozwiązany. kolega przede mną wymienił pasek w którym nie było już osmiu zebów po kolei i silnik nadal praował
Dobra to ja napisze ile dałem za wymianę w D14A2. Rolka koyo+pasek gates 120zł od kumpla ze sklepu motoryzacyjnego, pewnie po kosztach ;) i 50zł za wymianę w firmie jednoosobowej AUTONAR - Trzeciewnica koło Nakła nad Notecią czyli 25km od bydgoszczy. Gość zakładał gaz mi, ojcu, braciszkowi, nie zdziera solidnie robi i w bardzo dobrych cenach. Oczywiście ma w pełni profesjonalnie wyposażony warsztat. Poznałem gościa ponad 2 lata temu jak coś mam śmigam do niego. pozdrawiam
BEREN, kolego daj namiary na goscia z nakła...mam niedaleko.... :d
Oto link tam masz adres i tel, pozatym gość robi instalacje. Jak co powołaj się na Sebe od zielonej i czerwonej hondy civic. Oczywiście co do ceny to już kwestia do negocjacji, ale napewno będzie to w dobrej cenie. pozdrawiam
Nakło n/Notecią
Autonar Usługi Motoryzacyjne
Andrzej Narożny
Trzeciewnica
ul. Polna 12
tel. 052 385 37 76, 0604 050 463
email: autonar@op.pl
Już jestem umówiony na serwis w LARGO w Gdyni:
Serwis obejmuje wymianę:
- PASKA ROZRZĄDU
- ROLKI ROZRZĄDU
- OLEJU + FILTRA OLEJU
- FILTRA POWIETRZA
- ŚWIEC
Koszt robocizny: 190 zł.
Myślę że cena przyzwoita jak na ASO :)
Cena wręcz niewiarygodna, naprawdę tanio !!!
uż jestem umówiony na serwis w LARGO w Gdyni:
Serwis obejmuje wymianę:
- PASKA ROZRZĄDU
- ROLKI ROZRZĄDU
- OLEJU + FILTRA OLEJU
- FILTRA POWIETRZA
- ŚWIEC
Ty a chlopaki wiedza ze swoj sprzet dowieziesz czy licza ze sie odbija na czesciach??
uż jestem umówiony na serwis w LARGO w Gdyni:
Serwis obejmuje wymianę:
- PASKA ROZRZĄDU
- ROLKI ROZRZĄDU
- OLEJU + FILTRA OLEJU
- FILTRA POWIETRZA
- ŚWIEC
Ty a chlopaki wiedza ze swoj sprzet dowieziesz czy licza ze sie odbija na czesciach??
Wiedzą wiedzą ;) wszystko ładnie im wyjaśniłem
Na początku bekneli mi 250 zł. ale po krótkiej negocjacji wyszło 190 zł., jakiś dali mi rabat :), ogólne spoko goście można się dogadać, już wiem czemu pierwszy właścicel mojego wozu właśnie tam robił przeglądy