Zobacz pełną wersję : Programowanie kluczykow w 1,5 vtec 98 5d
Witam. Mam kupilem dzisiaj samochod jezdzil palil. Az do tego momentu. Przekrecam satcyjke wsyztsko gasnie kreci a nei pali. Sciagnalem do mechanika i okazalo sie ze kluczyki sie rozprogramowaly. Mam czerwony klucyzk serwisowy ktory sluzy do programowania. Czy ktos moglby podac procedury programowania z czerwonego serwisowego czarnych kluczykow? Serwisu hondy u siebie nie mam i nie mam zabardzo jak go zaprogramowac a samochod nei pali. Z gory dziekuje
Poszukalem w manualu i niestety jest napisane, ze mozna to zrobic jedynie w ASO. Ale podejrzewam, ze spece od kluczy/zamkow w twoim miescie beda wiedzieli jak sie za to zabrac. Tylko zaprogramuj na nowo wszystkie czarne kluczyki, ktore masz.
A dlaczego tak nagle sie rozprogramowal immobiliser? Moze probowales odpalic czerwonym kluczykiem? ;)
PS. Jesli chcesz poczytac manuala nt. immobilisera, to sobie sciagnij (w podwieszonym temacie masz link do niego "97-00"), strony 1232-1253.
z czerwonego zaprogramuje niestety tylko ASO
ktos sie bawil czerwonym kluczykiem i niestety tak sie stalo:( jutro bede probowal czarne zaprogramwoac
po pierwsze chyba w ASO nie jest to drogie, po drugie jestem prawie pewny, że można to zrobić bez ASO, ale PRAWIE :D
zapłaciłem 90 zł za zaodowanie jednego nowego klucza
Do najblizszego salonu mam 90km wiec bede probowal sam jakos zakodowac z czerwonego te czarne. Jakby ktos znal procedure to bardzo bym prosil napisac
z czarnego możesz zaprogramować nieorginalny kluczyk, a jak masz rozkodowane to szykuj termos z kawą na drogę do ASO ;)
sunseeker1
22-07-07, 16:14
Witam. Mam kupilem dzisiaj samochod jezdzil palil. Az do tego momentu. Przekrecam satcyjke wsyztsko gasnie kreci a nei pali. Sciagnalem do mechanika i okazalo sie ze kluczyki sie rozprogramowaly. Mam czerwony klucyzk serwisowy ktory sluzy do programowania. Czy ktos moglby podac procedury programowania z czerwonego serwisowego czarnych kluczykow? Serwisu hondy u siebie nie mam i nie mam zabardzo jak go zaprogramowac a samochod nei pali. Z gory dziekuje
jak masz rozkodowany kluczyk to nie powinien w ogóle krecić, wiec to pewnie nie kluczyk.. a miga Ci kontrokla immobilisera wogóle ?
z czarnego możesz zaprogramować nieorginalny kluczyk, a jak masz rozkodowane to szykuj termos z kawą na drogę do ASO ;)
A jeżeli działa mi jeden czarny kluczyk, drugi nie odblokowuje immobilisera, to co mam zrobić żeby go zaprogramować? Bo z tych odpowiedzi tutaj nic nie wynika... Z góry dzięki za pomoc!
P.S. Tyle że moja sprawa dotyczy Civica MB2 D14A7 '98