Zobacz pełną wersję : jak wam sie składa fotel pasażera...
Witam ponownie ;) w mojej obecnej qp V gen mam fotele z VI generacji i podczas zlozenia oparcia aby ktoś mógł wsiąść do tyłu cały fotel automatycznie podjeżdża do przudu co bardzo ułatwia wsiadanie, nie spotkałem sie z tym w innych 5 gen z seryjnymi fotelami, jak jest u was ? da sie przerobić na automatycznie zsuwane normlane fotele ? gdyz zamierzam kupić ala kubełki od preludy lub aftermarketowe a one nie posiadaja raczej automatycznego zsuwania ;/ pzdr
wydaje mi sie ze jest to raczej niemozliwe.
to co w V tylko oparcie się odchyla? To wsiadanie masakra! Ja byłem oburzony, że tylko ze strony pasażera da się tylko tak wygodnie wsiadać (VI)!
Starstruck
04-05-12, 13:52
W VI gen od strony kierowcy też się nie odsuwa sam, tylko składa oparcie. Nawet nie ma takiej wajchy dla pasażera, jak ma prawy fotel :). Dla mnie to lepiej, bo jak czasami kogoś muszę zabrać na tył, to musowo wysiada od pasażera i mi taboreta nie przestawia ;).
W V gen jest tak samo jak w VI czyli fotel pasażera przy składaniu podjeżdża automatycznie do przodu a fotel kierowcy nie ma takiej funkcji...
Dla mnie to lepiej, bo jak czasami kogoś muszę zabrać na tył, to musowo wysiada od pasażera i mi taboreta nie przestawia .
Zgadzam się to akurat jest zaleta;)
W V gen jest tak samo jak w VI czyli fotel pasażera przy składaniu podjeżdża automatycznie do przodu a fotel kierowcy nie ma takiej funkcji...
Zgadzam się to akurat jest zaleta;)
No baaaaa....:D też mi się to podoba...jest to spora wygoda bo po pierwsze nie wysiadam z auta a po drugie nie muszę ustawiać na nowo fotela...jak ktoś chce wsiąść to mówię"z drugiej strony bo od kierowcy się nie przesuwa-teraz już się wszyscy nauczyli że odruchowo omijają moje drzwi...he he
W D13B2 V gen fotele są całkiem inne. Mają regulację oparcia manualną, a fotel pasażera automatycznie nie podjeżdża do przodu.
W D13B2 V gen fotele są całkiem inne. Mają regulację oparcia manualną, a fotel pasażera automatycznie nie podjeżdża do przodu.
W moim EG3 fotel pasażera jeździ sam przy składaniu oparcia, a kierowcy nie i to rzeczywiści wygoda bo nie muszę wstawac i przesuwac swojego taboreta :D
to masz je chyba zepsute, ja mam teraz eg3 najuboższą wersję jaka tylko była (w bagażniku mam zaślepkę na lampkę nawet) i fotel normalnie podjeżdża do przodu
No to chyba ja mam najuboższą wersję EG3 (może już nie, bo fotele zmienione), choć zaślepkę na lampkę mam również :-)
ale juz w preludzie z tego co widzilem to juz tak fajnie nie podjezdzaja :( i musze to rozkminic i przelozyc to z foteli VI gen o ile sie da, bede walczyl bo strasznie wygodne rozwiazanie !
Witam. Bardzo ciekawy temat się rozwinął. Również jestem posiadaczem Civica VI gen, i mam pytanko. Czy da się jakoś ustawić fotel pasażera (po odsunięciu), żeby wracał do pierwotnej pozycji ? Bo zawsze gdy odsuwam ten właśnie fotel to po położeniu oparcia, taboret podjeżdża bardzo blisko deski i muszę regulować jego odległość dla pasażera siadającego obok :) Próbowałem coś majstrować od spodu ale nie znalazłem żadnej regulacji (albo po postu nie wiem gdzie się znajduje).
Z góry dzięki za odp.
sam nie będzie wracał do pierwotnej pozycji, dopóki nie wyprostuje się oparcia to można nim jeździć w przód-tył i sobie ustawić jak ma być ;)
No właśnie o to chodzi, że po złożeniu u mnie owszem jeździ w przód i w tył, ale w którym miejscu bym nie wyprostował oparcia to i tak w fotel cofa się (w jedną czy w drugą stronę) zawsze wracając do tej h**wej pozycji (bardzo blisko deski).
Dotychczas w każdym EG3 z jakim się spotkałem, fotel podjeżdżał.
Nie podjeżdżał za to w żadnym EG4, jaki dotykałem, więc być może z tego masz fotel(e).
ale juz w preludzie z tego co widzilem to juz tak fajnie nie podjezdzaja
To zależy o jakiej Preludzie mówimy. W V ładnie fotel pasażera podjeżdża.
No właśnie o to chodzi, że po złożeniu u mnie owszem jeździ w przód i w tył, ale w którym miejscu bym nie wyprostował oparcia to i tak w fotel cofa się
No to faktycznie jest coś nie tak, bo powinno być tak, jak napisał rooter666, czyli jak oparcie wyprostujesz w połowie zakresu, to tam też się zblokuje fotel i nie ma podjeżdżać/cofać się samemu do początku. Ale jak ręcznie ustawisz za tą wajchę od przodu, to trzyma położenie, tak ?
Ale jak ręcznie ustawisz za tą wajchę od przodu, to trzyma położenie, tak ?
Dokładnie. Tylko w taki sposób mogę ustawić fotel tak jak mi pasuje.