Zobacz pełną wersję : Problem z obrotami po mini-me
no więc mam taki problem po mini-me niby wszystko ok jestem w trakcie docierania ale jak silnik się nagrzeje to obroty na luzie spadają bardzo nisko i wsumie nie przeszkadało by mi to bo nic sie nie dzieje dopóki nie dam jakiegoś obciązenia np jak silnik chodzi i właczy się wentylator to obroty spadają tak na ok 300-400 że telepie silnikiem i zachwile podnosi takie falowanie to samo przy włączonych światłach dodatkowym problemem jest to że czasem stająć na światłach samochód gaśnie nawet czasem prz redukcji biegu to sie dzieje i o dziwo gasnie odpalam i dalej jade ktoś wie o co chodzi?? aha problem ten jest bardziej uciazliwy jak mam włączoną klime po włączeniu lekko podnosi obroty a po chwili spadają tak że na włączonej klimie jest zaledwie ok 500 co wydaje mi sie zdecydowanie za mało komputer błędów nie pokazuje a przed zmianą głowicy tego problemu nie miałe ktoś wie o co kaman??
z góry dziękuję za pomoc
regulować przy przepustnicy?? tak dało niewielki efekt
Może silniczek krokowy i przepustnica brudna. Jesli jest syf w kanalikach w przepustnicy to regulacja moze nic nie dac...
po mini-me niby wszystko ok jestem w trakcie docierania ale jak silnik się nagrzeje to obroty na luzie spadają bardzo nisko
wlasnie dlatego ze jestes w trakcie docierania, odkrec na czas docierania wolene obroty aby byly wyzsze, jak juz przejedziesz te 800km to mozesz wtedy zaczac ustawian wolne obroty tak finalnie - sama srubka na przepustnicy
ja już przekroczyłem 800 km i teraz max do 4tyś kręce powoli i ten problem pojawił sie jak zaczeło być cieplej bo np na początku zrobiłem trase ok 400km i nie było z tym problemów
ja jak mialem 800km to juz na 5500 wchodzilem powoli ;)
regulacja srubka na przepustnicy zawsze pomaga, widocznie nieumiejetnie to robisz :aloha:
dlatego spadają, że zamulasz silnik :afro:
Może silniczek krokowy i przepustnica brudna. Jesli jest syf w kanalikach w przepustnicy to regulacja moze nic nie dac...
zgadzam się proponuje sprawdzić przepustnice
miałem podobne objawy po zejściu z obrotów ślinik prawie gasł
kiedy zwiększyłem obroty na jałowym to też spadały o ok 500obr/min
dopiero po wyczyszczeniu przepustnicy i silniczka krokowego problem ustąpił :d