Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : urwana linka od maski

Gibon
19-07-07, 19:16
jak w temacie urwana linka od maski jak ją teraz otworzyć i wymienić?
miał ktoś taki przypadek?
pozdrawiam

harry1600
19-07-07, 22:33
Siemka, ja mialem ale w Renowce. Poprostu musisz jechac do mechanika, on Ci to zalatwi, oczywiscie wszystko zalezy gdzie ta linika sie zerwala, ale jesli to dobry mechanik to go napewno otworzy bez szkod. pozdrawiam

kwiatus19
20-07-07, 00:32
TAK, ktoś już miał taki przypadek.....

http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=15886&highlight=otwieranie+maski

Motyl
20-07-07, 01:51
musisz jechac do mechanika, on Ci to zalatwi,
i właśnie o to pewno chodziło :bicie:

kedzier
20-07-07, 08:26
A może macie patent na urwaną dźwignię do otwierania maski (tą w kabinie). Niestety po silnym człowieku w warsztacie z dźwigienki został jedynie kikut. :( Oczywiście do Civa....

Lcfr
20-07-07, 09:24
prosze poszukaj troszke...
opisywalismy ze mozna otworzyc maske za pomocą ręki i kanału...
co bardziej sprytni nawet kanału nie potrzebuja.... :agent:

ack
12-03-10, 08:50
Witam to moj pierwszy post na forum i z gory przepraszam za odgrzanie kotleta. Mam ten sam problem z otwarciem maski, tak wiec znalazlem ten temat i probowalem sie dowiedziec czegos z linka podanego przez kwiatus19 ale chyba bylo to na starym forum i ten link nigdzie nie prowadzi. Poratuje ktos opisem jak to zrobic, bo juz miesiac jezdze bez otwarcia maski :o

draksson20
12-03-10, 09:16
podepne sie!

od pewnego czasu linka od maski zaczela mi "strzelac" tzn jak pociagne za dzwignie otwieranie nie ma jakby plynnego otworzenia sie zamka tylko tak jakby sprezyna puszczala dopiero po osiagnieciu jakiegos tam naprezenia i jest strzal!przelecialem sprezyne wd40 ale nie pomoglo- wydaje mi sie ze gdzie w pancerzu sie blokuje i jak to odblokowac?

Lcfr
12-03-10, 09:21
mozna otworzyc maske za pomocą ręki i kanału...

mrozowski
12-03-10, 10:38
opisywalismy ze mozna otworzyc maske za pomocą ręki i kanału...
co bardziej sprytni nawet kanału nie potrzebuja.... :agent:

mozna otworzyc maske za pomocą ręki i kanału...

Zamiast się powtarzać w kółko mógłbyś po prostu napisać gdzie wsadzić tą rękę aby otworzyć maskę.
Takie pisanie ciągle tego samego niczego nie wnosi, a już na pewno nikomu nie pomoże.

Tompro
12-03-10, 11:10
Zamiast się powtarzać w kółko mógłbyś po prostu napisać gdzie wsadzić tą rękę aby otworzyć maskę.
Takie pisanie ciągle tego samego niczego nie wnosi, a już na pewno nikomu nie pomoże.

To może jeszcze ktoś na forum ogólnym ma pisać jak drzwi otwierać bez kluczyka? Zastanów się troche, takie informacje to jak już to się na pw podaje.

Osobiście nie chciałbym, żeby takie info było na forum, bo mogłoby tylko pomóc amatorowi cudzej własności. A wejść do kanału nie jest trudno, żeby zobaczyć co i jak.

Lcfr
12-03-10, 14:54
kurfa to sobie zajrzyj gdzie co i jak... (ido morozowskiego kierowane)
no tak ciężko jest dupe ruszyc i zobaczyc gdzie linka idzie od zamka a następnię spróbować ja pociągnąć???????
ja mam to zrobic za kogos? co jeszcze mam wskazac?

mrozowski weź sie ogarnij . forum jest po to by czerpac z niego wiedze i sobie pomagac ale nie po to by kogos prowadzic za reke i za niego cos robic. Jak taka informacja to za mało to niech jedzie do mechanika bo i tak nie da rady.

I powtórzyłem się specjalnie (nawet miałem siebie zacytować) - chodziło mi o ironię - trzeba czytac poprostu i myśleć a nie czekać, aż wszystko nam zajedzie pod nos.

I na marginesie - Ty *****iscie dużo pomogłeś. I w temacie i mnie . Dziekuje za pouczenie i bede już w przyszłści pisał do ciebie pw czy moge napisac taką odpowiedz.

Jazwin
10-03-12, 16:30
Witam dzis chcialem otworzyc maske pociagnelem za uchwyt i nie bylo zadnego oporu zawsze by i dzwiek odskakujacej maski Myslalem ze linka sie zerwala ale chyba nie Maska nie odskoczyla ale dalo sie ja podniesc i normalnie otworzyc co to moze byc?

Saiti
10-03-12, 16:33
Maska nie odskoczyla

ale dalo sie ja podniesc

Obawiam się, że pomoc laryngologa będzie bardziej wskazana niż mechanika :D

Jazwin
10-03-12, 16:40
hahaha :) Zawsze jak sie otwiera to chyba odskakuje pare cm zeby mozna bylo ja otworzyc normalnie a moze sie myle?

CRX1
10-03-12, 18:10
Ma się unieść lekko do góry.Polej oliwką zamek i wszystko wróci do normy.

GT-R
10-03-12, 18:44
Jeżeli nie ''strzeliła'' i nie odskoczyła to najprawdopodniej sprężynka w zamku jedna pękła, miałem to samo. Odkręć zamek maski i zobacz od drugiej strony czy sprężyny całe.